Българка и нигериец с песен срещу мизерията


Българка и нигериец с песен срещу мизерията

5474

Българката Теди Славчева и нигериецът Тени Омеде ще представят клипа към песента "Eyah", с която се класираха сред дванадесетте финалисти на конкурса на ЕС „Музиката срещу бедността”, в "Sofia Live Club" от 18.30 ч. утре.

През септември миналата година двамата изпълнители записват песента по музика и текст на Тени Омеде, участват в конкурса и след Интернет гласуване от цял свят - 250 песни от 20 държави, заемат престижното седмо място. Паарчето носи послание, според което любовта и единството побеждават страданието и бедността.

Видеото е заснето точно на Великден. То се отличава със стилна и изчистена визия, коятоподсилва посланието на песента. Режисьор е Андрей Хадживасилев, а оператор - Борис Славков от филмово студио "Revive Vision".

Тандемът ще изпълни и няколко кавъри и авторски парчета, сред които е и песента „Само с теб”, с която спечели първо място за авторска музика на европейския поп рок конкурс "Сарандев" 2010 през май.

Младите изпълнители се изявяват като дует от две години. Двамата започват да пеят във вокално студио Angel Voices, град Варна, с вокален педагог Атанаска Липчева преди две години и половина, където развиват своите вокални умения  и постепено се оформят като дует.

Участват в национални и международни конкурси за вокално изкуство и печелят призови места.

Класират се и на полуфинала на "ЕвроБГвизия" 2009.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички