Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Два музикални клана – една цел: IN THE PALACE 2010 в Балчик


Два музикални клана – една цел: IN THE PALACE 2010 в Балчик

5025

Две големи „Н”-та от модерната българска рок сцена ще се изявят със своите проекти в рамките на "MUSIC IN THE PALACE", музикалната програма на фестивала "IN THE PALACE" 2010 в Балчик (19-26 юни).

Нуфри води формациите Паникън Уайаскър (Panican Whyasker) и Груувибоункръшър (Groovybonecrusher). Първите ще направят концерт след формацията Малките карандилчета и преди хедлайнърите - унгарците Позваковски (Pozwakovsky), на 24 юни, другите - след датчаните Ел Ей Проститютс (L.A. Prostitutes) и преди австрийците Валдек (Waldek), на 25 юни.   

Насо Русков застава на фронта на Бейбифейс Клан (Babyface Clan) и Имбесилс енд Дъ Пойзън Ъмбрела (Imbeciles & The Poison Umbrella). Кланът ще влезе в акция след гръцките рокаджии Дъ Бълитс (The Bullets) и преди унгарската формация Бийт Дис (Beat This) в заключителната вечер на събитието - 26 юни. Шоуто на Имбесилс ще се състои преди гига на сърбите Контрадикта (Contradicta) на 22 юни.    

Освен досегашните си хитове, българските алтернативисти ще представят на феста и чисто нови, неиздавани досега песни.

„Със сигурност ще направим „Anger Of The Crowd” и  “Revolution”, а може би и едно-две парчета, които нямат имена все още”, каза Нуфри за сет-листа на Паникън Уайаскър. Те ще влязат в следващия диск на групата, продължаващ и доразвиващ саунда на “Eastern European Monkeys” (2005).

E-Misery" и "Butterfly Diet” – чудесни купонджийски песньовки, с много динамика и кукички вътре – като за издръжливи хора", обясни с присъщото си чувство за хумор Насо Русков. Феновете на Бейбифейс Клан могат да очакват още "Strike", "This Is What We Like" и "Eu Tango". Това е първи оригинален материал на бандата от далечната 2002. Формацията обсъжда възможността да издаде най-новите записи в мини-албум още това лято.

„Ние пък няма да бързаме с диска! Просто когато стане – тогава и ще излезе. Не е хубаво да пришпорваме работата по него. Може и да го „цедим” парче по парче”, призна Нуфри за четвъртия албум на формацията.

Паникън Уайаскър излизат в състав: Димитър Василев – Нуфри (вокал и китари), Душко Крумов (китари и вокали), Мартин Евстатиев (бас) и Деян Драгиев  – Даката (барабани).

В редиците на Бейбифейс Клан са: Насо Русков (вокал), Иво Стоядинов-Чарли (китари), Боби Струкански (бас), Филип Александров (пиано, кийборди) и Деян Драгиев-Даката (ударни). Бандата има един (на пък - за сметка на това, какъв!) диск - "Romantica" (2000), който отдавна е меломанска рядкост.

Двамата фронтмени ще се представят на фестивала със своите странични, но не по-маловажни проекти – Груувибоункръшър (Нуфри)  и Имбесилс (Насо Русков).

Началото на Груувибоункръшър са джем-сешъни, които Даката (“Събрахме се да си свирим за кеф”) и Фичо (“Аз лично исках точно ние тримата да участваме”) си организират. Впоследствие канят Нуфри: “И така от дума на дума се събрахме в една стара репетиционна в центъра – някъде през 2003. Първите ни концерти в "О!Шипка" бяха експериментални. Дори не знаехме как ще се наричаме. Бяхме казали на хората да ни мислят име. Цялата работа беше майтап, но пък траковете станаха много хубави. Това естествено го знаехме и за около два месеца записахме цял албум. Издадохме го също толкова бързо”. Дебютът "Groovybonecrusher" се появи през 2005.

Членове на състава са Нуфри (вокали, китара, програминг), Даката (барабани), Фичо (клавишни), Пeтко Дреников (китара) и Боян Златков - Епето (бас). Появата им е една от редките възможности да засечете групата на живо, обясниха организаторите.

„Ще забавляваме публиката както с наши изпълнения, така и със странни кавъри на Пиромания и Пластик Хай-Фай”, обяви Нуфри, който заедно с част от колегите се бе в редиците на тези наистина култови български банди в края на 90-те.

Не по-малък се очертава съспенсът с гига на Имбесилс. Понастоящем членове в проекта са Насо Русков и Иво Стоядинов, а палките ще върти Константин Кацарски от Блуба Лу (Bluba Lu).

“Стилът ни е електро пънк-хоп, хе-хе”, усмихна се Русков, припомняйки определението на британската критика за сингъла им “Cool T-Shirt/Systematic”, който се появи на Острова през 2004 чрез лейбъла „Only Lovers Left Alive”, собственост на Марко Пирони -  китарист на знаковите през 80-те Адам Енд Ди Антс.

Нервната, агресивна смес от електронни бийтове, замаскирани китари и странен, пънкарски хип-хоп на Имбесилс е непозната за родната публика все още. „Електрото се завръща”, не крие радостта си фронтменът и обещава „само нови парчета, композирани в последните 5-6 години”.

„С тези групи и филми, на това събитие – "IN THE PALACE", ще си изкараме славно”, категоричен е вокалистът.

Но – спокойно.

Никаква паника (само Паникън!:)!

Места на "IN THE PALACE"  ще има за всички желаещи.

За Имбесилс – на:

http://www.imbeciles.co.uk

http://www.myspace.com/imbecilesandthepoisonumbrella

За Бейбифейс Клан – на:

http://www.myspace.com/babyfaceclan

За Паникън Уайаскър – на:

http://www.myspace.com/panican

За Груувибоункръшър - на:

www.myspace.com/groovybonecrusher

Всичко за "IN THE PALACE" - на:

www.inthepalace.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички