Грийн Дей на български честоти


Грийн Дей на български честоти

5555

Последния диск на Грийн Дей (Green Day) - "21st Century Breakdown" ("Провалът на ХХІ век"), е избрал водещият Сергей Шишов за тема в поредното издание на "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР довечера.

Концептуалното предаване започва веднага след новините в 21.00 часа.

Осмата студийна продукция на калифорнийските протопънкари отнесе "Грами" (Grammy) в категорията за най-добър албум 2009.

"Ще започнем работа в тишина и така ще имаме възможност да открием вдъхновение за следващия албум", заявява фронтменът Били Джо Армстронг (Billie Joe Armstrong) година преди началото на работата по проекта.
 
Музикантите решават да търсят вдъхновение сред стари винили. Купуват си евтини грамофони и си припомнят такива изпълнители като Кинкс (The Kinks) с Рей Дейвис (Ray Davies) на фронта, Дъ Доорс (The Doors), Прити Тингс (The Pretty Things), Еди Кокрън (Eddie Cochran), Дъ Бийт (The Beat), Дъ Плаймсоулс (The Plimsouls) и др.
 
Всъщност замисълът е да направят нещо подобно на рок операта си "American Idiot" от 2004, при което певецът и китарист: „Искам да разбера кой съм и какво чувствам в този момент, аз, човек на средна възраст. Смятаме да представим нещо като снимка на времето, в което живеем, след като задаваме въпроси и се опитваме да намерим смисъл в себичната манипулация около нас, без значение дали тя е от страна на правителството, на религиите, медиите или направо казано – от всяка форма на власт".
 
В центъра на повествованието на албума e двойка младежи - Кристиян и Глория, които посрещат предизвикателствата на времето след управлението на президента Джордж Буш.
 
18-e песни в албума са избрани от 45 първоначални варианта. Те са обособени в три действия (алюзия с рок опера), повлияни са от личните преживявания на Армстронг и затова са представени в 1 л. ед. ч. – за любовта, предателството и отмъщението.
 
Още - на:
 
http://www.kartiniotednaizlojba.com/
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички