Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

С Масив Атак на острова Heligoland


С Масив Атак на острова Heligoland

1289

Обратното броене до концерта на Масив Атак (Massive Attack) в София започна!

Точно 30 дни остават до дългоочакваната първа поява на култовото трип-хоп дуо от Бристол на българска земя. След концерта на Боб Дилън (Bob Dyaln) в зала 1 на НДК и невероятното шоу, с което сър Елтън Джон (Elton John) превърна стадион “Локомотив” в най-обсъжданото място под небето през изминалите дни, фестивалът “Arena:Muzika" 2010 ще влезе в историята със забележителното участие на още едни гениални музиканти.

Както "MySound.bg" вече съобщи, титаните излизат в столичната зала "Фестивална" на 15 юли.

Определяни като най-могъщите творци на промяната в комбинирането на стилове през 90-е, две десетилетия по-късно Робърт Дел Ная (известен като 3D) и Грант Маршал (кратко и ясно - Daddy G) ни канят на пътуване в музикална вселена без граници. Пресечната точка е островът “Heligoland” – мистериозното заглавие на най-новия им едноименен албум, който с излизането си преди броени месеци развълнува тълпите след 7-годишното отсъствие на Масив Атак от сцената.

Дискът е на българския музикален пазар от "Animato Music"/ "EMI".

В момента Дел Ная и Маршал се подготвят за старта на световното си лятно турне. Прави впечатление, че в 15 от общо 24-е официално потвърдени дестинации музикантите ще са хедлайнери на фестивали. Първата дата е само след 2 дни: на 18 юни домакин на уникалното им шоу ще бъде "Southside Festival" в Германия. Следват "IN Music Festival" в Загреб на 23 юни, норвежкият "Hove Festival" на 1 юли, а преди бурно да преминат през София в средата на идния месец, кралете на трип-хопа ще радват феновете си последователно в Полша, Унгария, Франция и Италия; ще изгреят също и на тематичния "Moon & Stars Festival" в Локарно, Швейцария. В Румъния са малко по-рано (на 27 юни), а в Гърция и Турция - непосредствено преди шоуто у нас,  11 юли (Атина) и 13 юли (Истанбул).

Три дни след концерта си в София Масив Атак се връщат на изходна позиция в Германия, за да поемат към японския "Fuji Rock Festival". Там на 1 август от основната “зелена сцена” високо в планината, с титлата “грийн стейдж хедлайнъри” 3D и Деди Джи ще се поколонят пред 40-хилядна публика.

С какво ще ни изненадат Масив Атак по време на концерта в България – спрягана като една от най-горещите и екзотични дестинации в шеметното им пътешествие до най-големите световни сцени, ще стане ясно съвсем скоро.

Дотогава не оставяйте някой друг да заеме мястото ви в адреналиновото влакче на въображението, с което музикалният гений на двама британци се среща челно и така произвежда искри.

Билетите на цени от 50 до 80 лв. са в наличност и могат да бъдат закупени в мрежата на "Тикетпро" и неговите партньори, както и онлайн на www.tickеtpro.bg.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички