In The Palace! Саундтракът на Балчик 2010. Епизод 1


In The Palace! Саундтракът на Балчик 2010. Епизод 1

2591

Не е баш в двореца, а пред общината.

Но музикалната сцена, съпровождаща осмия поред фестивал за късометражно кино, съществува стабилно на "In The Palace".

Всяка от вечерите между 19 и 26 юни има собствен саундтрак, който се грижи за купона след цял ден кино, лекции, уъркшопове и други интересни занимания, организирани в Балчик.

На площада пред общината, специално издигнатата сцена приютява жадни за изява музиканти, а публиката, предимно от кинаджии и други участници във фестивала, им се отплаща със своето внимание. Все още нямаме усещането за музикален фест, засега всичко минава под знака на киното, морето и спокойствието, но вярваме че в крайна сметка смелата идея за два феста в едно ще се отплати на всички – от организатори до публика.

В деня на откриването - събота, 19 юни, DJ Досю (DJ Dossiu) подгряваше коктейлната вечеря на открито с подборка от ритмични латино ритми и хаус бийтове и вокали. След него небрежно се включиха Котарашки (Kottarashky) с банда на живо (на снимката). Главното действащо лице - Котаршки (Никола Груев иначе), редеше подложки на семплера, докато Ицо на синт китарата, Йордан Гешаков на баса и Малкия Ибрям Александър Добрев, на кларнета се забавляха, добавяйки своите парчета в пъзела. Веднъж сглобено, електронното цяло на тримата бе залепено с безмилостното лепило на кларинета на Сашо. Организаторите любезно бяха превърнали бара в кетъринг. Отидох да храня котките в тихите улички в района на сцената. Тихи ли? Котарашки и кларнетът ме преследват и бързам да се върна, за да послушам още.

В следващата вечер се изявяваха Даринка от Булгара под името Даринка Проджект (Darinka Project) с поредната доза етно балсам за душата, поднесен, за да ти стане леко и свежо, и сърбите Bliks, които забиха над очакванията ни, в сравнение с това, което чухме от тях на сайта на фестивала. Пиано, бас, барабани и женски вокал. Леко и приятно.

Докладваме и за още две от музикалните вечери:

Понеделник, 21 юни:

Вечерта с дъжда.. DJ Vagabond бе на сцената за около час, а след него Пистамания (Pistamashina) бяха прекъснати от пороя, едва изпълнили две парчета.

Вторник, 22 юни:

Откаченият Насо Русков размаха отровния чадър и поведе "слабоумните" Имбесилс енд Дъ Пойзън Ъмбрела (Imbeciles & The Poison Umbrella), които забиха на обичайното добро ниво. Типично за Русков и неговите превъплъщения в стил Херман Хесе – само за умопомрачени! Електроника с рок и пънк елементи. Нещо като българската следа в несъстоялата се симбиоза между ню уейва и пънка.

Дойде ред на други гости от СърбияКонтрадикта (Contradicta). Надъхани зад баса, китарата, барабаните и микрофона, те ни показаха техния вариант на балкански Рейдж Агейнст Дъ Машийн (Rage Against The Machine). Повече от приятна изненада! Момчетата са тъкмо пред записите на първия си албум и имат много енергия. Това беше вечерта, за която спокойно можем да кажем, че започна да ни доближава до концертните усещания. Нищо, че поради намесата на властите, силният шум беше прекратен и Контрадикта слязоха от сцената, изсвирвайки едно парче по-малко от предвиденото.

Едва сряда е, но вече се настройваме празнично. Тази вечер ще ни озари Теодоси Спасов с неговата харизма на смирен и отдаден човек. След това още две участия на гости, този път от Украйна и с по-електронен привкус – Диана Миро (Diana Miro) с банда и ТуСлийпи (2Sleepy).

Толкова за музикалния съпровод от първите 4 дена.

Ред е на големия купон, уикендът се задава и зад ъгъла вече се надничат Нуфри с Паникън Уайаскър (Panican Whyasker) и Грууви Боун Кръшър (Groovy Bone Crusher), Блуба Лу (Bluba Lu), Tri O Five, Фючър Шок (Phuture Shock), Бейбифейс Клан (Babyface Clan), Апо и Невена (Apo & Nevena), Дъ Бълитс (The Bullets), Валдек (Waldeck), Позваковски (Pozvakowski), Саския Лару (Saskia Laroo) с формация, Дъ Белрейс (The BellRays) и още от обявените участници в "Music Palace Fest" 2010. Снимки на Александър Деливлаев - в секцията "Галерии"

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички