Стоун Сауър на Sofia Rocks 2010! Сърцат сет и алтернативен тътен


Стоун Сауър на Sofia Rocks 2010! Сърцат сет и алтернативен тътен

9285

Страничният проект на вокалиста на Слипнот (Slipknot) - Кори Тейлър (Corey Taylor) - Стоун Сауър (Stone Sour), дебютира пред родната публика на Националния стадион "Васил Левски" снощи.

Това бе една от най-добрите забивки на целия фест, по собствената ми преценка, предвид статута на бандата: абсолютно разкрепостен проект като начин на музициране. Нищо, че двама от нейните членове - Кори и китаристът Джим Руут, се подвизават в Слипнот. В Стоун Сауър обаче не дублират "онзи" саунд под индиго, ами следват собствената си идейност.

Фронтменът Тейлър се раздаде докрай - изключително сърцато, с много енергия и вътрешен заряд, за разлика от Дейв Мъстейн на "Sofia Rocks" 2010 предишния ден. (Нищо лично - обичам Мегадет (Megadeth), но Мъстейн и Ко. по-скоро изпълниха репертоара си рутинно). Кори и Стоун Сауър облъчиха присъстващите с абсолютен позитивизъм. Отделно вокалистът бе в страхотно настроение по време на цялата изява. Също като Джейм Хетфлийд (Металика, Мetallica) завчера, и той демонстрира необременена веселящина, като правеше всичко от сърце да зарадва феновете. Дали е защото му идва отвътре или просто заради това, че е за първи път в България, е въпрос на индивидуална интерепретация. Но хората определено се наслаждаваха максимално на бандата.

По време на една от паузите Кори спомена за поредния им албум "Audio Secrecy", който ще излезе официално през септември. В плейлистата на гостите бяха както чисто нови парчета от него, така и есенции от дисковете им "Stone Sour" и "Come What(ever) May" (2006).

По време на шоуто групата наблегна основно на мощния саунд и подчертано твърдия репертоар. Само класиката "Through The Glass" показа по-чувствителната страна на звученето й. Единственият минус за мен бе, че не изпълниха една от любимите ми песни (важна не само за тях самите, но и за направлението въобще) - "Bother"! Именно заради тази балада саундтракът към “Спайдър-мен” облече платина навремето.

Кори спомена, че определено ще се върне с групата у нас. Да се надяваме, че я видим като хедлайнър вече.

За горещия им прием вчера обаче помогна и родната банда Скре4. С много хъс и настроение, Методи Кръстев и неговите момчета изпълниха обещаните от тях парчета.

А резачката им припомни и "7 без 10", песен от пробивния дебют "Спе4" (2002).   

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички