Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Масив Атак пристигат с Мартина Топли-Бърд за концерта у нас


Масив Атак пристигат с Мартина Топли-Бърд за концерта у нас

3176

Масив Атак (Massive Attack) пристигат с вокалистката Мартина Топли-Бърд за шоуто си в България.

Както MySound.bg писа, събитието е в рамките на "Arena:Muzika" 2010 в столичната зала "Фестивална" на 15 юли

Именно завладяващите вокали на Мартина превърнаха парчето “Teardrop” в един от безапелационно най-успешните ъндърграунд химни на прага на новото хилядолетие. Определяна като “глас на слънчево зайче” в тъмните дълбочини на саунда на Масив, всеки път различна и разпознаваема едновременно, Мартина е чудесна в ролята си на еклектичната панделка-акцент от музикалната кутия с изненади на Дел Ная и Маршал. Бърд изпява “Teardrop” когато е едва на 23-годишна възраст, но кариерата й съвсем не се изчерпва с това. От училищните джаз формации на бристолския "Клифтън Колидж" в родната Великобритания, през първия соло албум “Quixotic” (2003) до впечатляващия втори “The Blue God” (2008), Мартина има какво да каже на света. Прошепнатото “I’ve got something to say” от едноименното парче в “The Blue God” е всъщност енергията, която я движи през годините в съвместната й работа с артисти и продуценти като Алекс МакГоуън, Брайън Бъртън (известен още като Danger Mouse) и верния спътник на Масив АтакТрики (с когото певицата междувременно изживява голямата си любов). На 12 юли – само три дни преди мис Бърд грациозно да „долети” с Масив Атак на българска сцена – ще се появи най-новият й албум “Some Place Simple”, продуциран от Деймън Oлбърн. На концерта в София по всяка вероятност ще я видим в любима рокля от тюл, деликатна и наелектризираща в парчета като  “Babel “, “Psyche” и  защо не в ”Teardrop”. 

Дългоочакваното турне на култовото дуо започна преди 10 дни. То е сред най-вълнуващите събития за 2010. Седем години след последния албум на трип-хоп корифеите (“100th Window” от 2003) Робърт Дел Ная (3D) и Грант Маршал (Деди Джи, Daddy G) изплуваха от творческата пауза и натиснаха “Play” с чисто новия “Heligoland”. Албумът  – сигнално оранжева експлозия от звуци в мрачната работилница на Масив – ни припомни, че има музикални стилове, неподвластни на времето, и ни предизвика лично да се убедим в това с поредица разтърсващи лайв концерти.
 
Германия, Хърватска, Сърбия и Румъния са страните, през които хипнотичният тур на Масив Атак вече премина като сбъднат сън. Кралете на трип-хопа се доближават все повече до уникалната си първа среща с българските фенове на 15 юли. За да се появят триумфално на сцената у нас със своята най-любима принцеса: очарователната Мартина Топли-Бърд.

Поради огромния интерес към световното турне на формацията от страна на феновете, артистите продължават да добавят нови и нови дати в динамичната си програма. На 16 юли – ден след шоуто в София – на път за Melt! Festival (Германия), дуото ще се изяви в Скопие. Нетъпреливи да ги видят и чуят на живо са и почитателите във Финландия, където Три Ди и Деди Джи избраха да приземят полета на въображението си на 24 юли.

Билети за шоуто в София все още има.

Те могат да бъдат намерени в мрежата на "Тикетпро" и неговите партньори, както и онлайн на www.tickеtpro.bg на цени от 50 до 80 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички