Музиката като събличане в албума Мелос на Любомир Кавалджиев


Музиката като събличане в албума Мелос на Любомир Кавалджиев

6705

"Музиката е едно събличане. И на душата, и на тялото... Ако е истинска и силна, в нея се развихрят откровени страсти, които даряваме с доверие и всеотдайност. Лицемерието и ролите - дори сухите истини на точната наука, не са добре дошли в музиката, защото те забулват или отравят естествената звукова еротика на вечно недоволния музикант-творец", казва Любо Кавалджиев, цитиран от Сергей Шишов - титулярен водещ на "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР.

Проектът "Мелос" на Любомир Кавалджиев е акцент на предаването за концептуални албуми след новините в 21.00 ч. довечера.  

Най-еротичната богиня на Древна Гърция е Афродита (Венера). Всички знаят нейното скулптурно изображение като Венера Милоска. Тази статуя е била намерена на гръцки остров, чието най-старо име е Мелос. От това древно име и от легендата за Венера тръгва и замисълът на продукцията.

Музикантът Любомир Кавалджиев разкрива идеята на своя албум и припомня мита за Хармония – дъщерята на Афродита и Арес , като израз на стремежа си към постигане на баланс между агресивния и необичаен електронен саунд и традиционната мека чувственост на мелодията от класическия симфоничен или по-познатия на  широката публика романтичен песенен тип.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички