Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Таря Турунен - спомен за Найтуиш на Каварна Рок Фест 2010


Таря Турунен - спомен за Найтуиш на Каварна Рок Фест 2010

5354

Несъмнено има някаква магия около Таря Турунен (Tarja Turunen), но напудреността на финландската дама лично на мен ми идва в повече.

Виж, за вероятно 80% от 5-хилядната тълпа това не е така. Тя прие добре и версията на ангелогласната по "Still Of The Night" на Уайтснейк (Whitesnake). А Таря - от своя страна, даде на публиката това, което искаше – спомен за времето ѝ с Найтуиш (Nightwish) - "Wishmaster" и "Sleeping Sun". Композициите, които представи на каварненските гости, са добре познати както по света, така и у нас, дето се вика. Между тях Таря вмъкна песни от първия си солов албум "My Winter Storm" – "Enough", "My Little Phoenix", "Lost Northern Star"…

На барабаните кърти Майк Терана (Mike Terrana) (или “Call me Miky”, както закачливо подава той към млада привлекателна фенка на сайнинг сешъна по-рано същия ден). Необходимото старание в "тънката" посока полага и бившият струнник на Апокалиптика - Макс Лиля (Max Lilja). Помпозността на пърформънса се подсилва от сценичния костюм на певицата, както и от засилените струи пушек, а и от нейните жестове. "You know I’m full of surprises", подмята тя и стартира „Over The Hills And Far Away”. Така е, познаваме Таря, тя е в България за трети път, а някои от нас - като самата мен например, са я гледали на живо и с Найтуиш. Беше в Румъния преди 3 години и тогава, честно казано, успя да задържи вниманието ми по-дълго. Но това е минало, едва ли някой е забравил как бившите й колеги от Найтуиш я изпратиха: „Bye Bye Beauty”… И ние ѝ казваме "чао" и това автоматично изпразва стадиона. На 10 пъти по-малко публика ще трябва да свирят последните за вечерта металяги - Атросити (Atrocity).

Музикантите, подгрели събитието като че ли сто часа по-рано, се качват на сцената толкова свежи, сякаш досега са си пили кафето. Забиват песни от албумите „Werk 80” и „Werk 80 II” и много изковани в метален стил поп хитове от 80-е. „Fade To Grey” на Визаж (Visage), „The Sun Always Shines On T.V.” на А-ха (A-HA) и „Shout” на Тиърс Фор Фиърс (Tears For Fears).

Настроението по време на изпълнението на тези шедьоври е като на караоке. Всички, геройски останали до този час, пеят безпогрешно текстовете на хитчетата, които тези, които са си тръгнали, вероятно от…, ами и аз не знам защо, ще отрекат че познават, а и защо не - че харесват.

Ще го кажа направо: изпълнението на Атросити ще запомня с великолепния синхрон и хармонията между Лив и Алекс и добре подаващите си останали музиканти в групата. Вълшебна комбинация. И със зашеметяващата версия на любимо мое парче на Камуфлаж (Camoflage) - "The Great Commander". Въпреки умората подскачането ми е в такт. Усмивката - голяма… Вече сме с един час в 24 юли и с един крак във втория ден на феста.

Тоест съвсем скоро ще видим Korpiklaaaaaaaaaaaaaaaaaaani! И Светата троица на немския траш, разбира се!

Ние сме тук, а вие?

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички