Милен Кукошаров вместо покойния Румен Тосков в Percussion Impact


Милен Кукошаров вместо покойния Румен Тосков в Percussion Impact

3987

Милен Кукошаров (пиано, кийборди) ще замести покойния Румен Тосков - Рупето, в редиците на Percussion Impact Project, съобщи за MySound.bg идейният двигател на формацията - Христо Йоцов.

"Изборът не бе твърде труден - особено от гледна точна на времето, за което трябваше да вземем решение кой да е на мястото на Рупето - лека му пръст!, не че някой може да бъде като него. Посвещаваме му - от цялото си сърце и душа, нашите изяви нататък", довери с тъга в гласа вихреният барабанист и перкусионист.

Милен, Христо Йоцов – барабани, миди вибрафон, Стоян Янкулов-Стунджи - барабани, октапад, тъпан, сикуенсинг, свирят във Варна довечера. В афиша им са концертни дати на "Банско Джаз Фест" 2010 (площад "Н.Й.Вапцаров", 10 август, вторник), на "Аполония" в Созопол, в Пловдив...  

Спойката на музикантите е отдавнашна.

"Шоуто ни е специално. Христо има партии на електрически вибрафон, а аз - на електрически барабани", каза Янкулов.  

Зад името Percussion Impact Impact стоят едни от от най-добрите български музиканти, обединени в необикновен, впечатляващ и изпълнен с виталност проект. При това съвсем нов.

Христо Йоцов сформира състава в началото на тази година. Уникалното и разнообразно използване на ударните инструменти е в основата на неговата  динамична и атрактивна музикална мисъл. Почти всички пиеси са на Христо Йоцов и Стоян Янкулов - корифеи, способни да покажат перкусионните инструменти в пълния им блясък. Красивият звук на пианото допълва саунда по наистина неповторим начин. Заглавието на проекта подготвя съзнанието за своеобразен творчески сблъсък или дуел между двамата големи музиканти. Но думата “impact” означава също “въздействие", "влияние”. Именно това се усеща в пълна сила от публиката, която задълго остава подвластна на бликащото от енергия изпълнение, припомнят запознати с изявите на музикантите на живо.  

Милен Кукошаров е бивш член на Каффе, понастоящем в Тумбаито, където успешно се изявява и като вокалист.

Звездата му изгря обаче доста по-рано - в редиците на фюжен бенда Инфинити.

Кукошаров е роден в Пловдив на 15 май 1978. Завършил е музикалното училище в града, специалност пиано.

Подвизавал се е в проекти на Стефан Вълдобрев, Теодосий Спасов, Графа, Любо, Митко Рупчев и др.

Редовен участник е в джем сешъни с почти всички родни джазмени от модерната сцена - Петър Момчев, Мартин Дойкин, Митко Димитров, Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Атанас Хаджиев, Димитър Шанов...    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички