Деси Тенекеджиева открива феста в Банско на измислен език


Деси Тенекеджиева открива феста в Банско на измислен език

5980

Деси Тенекеджиева ще представи всички парчета от своя неиздаден албум “Crazy Butterfly” на 13-о издание "Банско Джаз Фест", което започва утре.
 
Изявата й е на в края на първата фестивална вечер.
 
Класна музика и голям купон очаква всички присъстващи, обещават от мениджмънта на Деси.

Както MySound.bg вече информира, събитието за пръв път започва с ден по-рано от фиксираното си начало - 8 август.

С  Деси ще излязат едни от най-талантливите и известни български  музиканти - Калин Вельов, Боби Вълчев и Мишо Йосифов. Те са приготвили музикална фиеста- микс от джаз, хаус, лаундж, чилаут, поп и дори рок. Пет от парчетата са авторски композиции на Деси Тенекеджиева, а останалите са дело на чуждестранни автори. Има и няколко кавъра на известни джаз стандарти, аранжирани по изключително оригинален и съвременен начин.

Световноизвестният барабанист Карлос Херкулес и виртуозният китарист Грейъм Кърнс (Лиона Люис, Джордж Майкъл) също участват в проекта. Тенекеджиева работи с музикалния си продуцент Мага от две години. Повечето от изпълненията са на английски език, но има по едно на италиански, френски, български и дори едно на измислен и несъществуващ език.

Преди няколко месеца  по време на един от концертите й шефът на Al Italia за България - г-н Андреа Тадей, остава очарован от италианското парче “Io sono’l vento”. Това е и поводът  Al Italia да стане рекламен спонсор на концерта на певицата и музикантите й в Банско.
 
Aлбумът "Crazy Butterfly" ще бъде официално издаден в началото на ноември.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички