Insomnia повежда в резултата на Solar с папа Свен Вет


Insomnia повежда в резултата на Solar с папа Свен Вет

5824

В късната нощ на четвъртък от Приморско до Маслен нос Черно море потъва изцяло в особено гъста мъгла.


Облаците природен дим потулват дъбовата гора, дюните, рибарските лодки и върха на самата сцена дори. Видимостта е ограничена до заграденото парти пространство...

А на руля на кораба е капитан Свен Вет (Sven Vath), процепващ дима със звуци в плътно подреден хаус галоп на Perla Beach.

Да, Свен Вет дирижира с плочи и слушалки по покана на Метрополис. Позната картинка. Закономерно сред публиката стабилно перо са електронните ветерани отпреди дузина години. От гребена на вълната, на който пристигна тогава у нас живата легенда на електронната музика от зората й Свен Вет, за да изстреля и малка България в техно орбита от бъдеще време. Оттогава, отворил нашата врата за чуждите диджеи, папа Свен си остана нещо като патрон на българската техно сцена и неизменно всяка негова поява предизвиква интереса на масите.

Сега пак разбулва мъглите на плажа със здраво заземен ритъм като набрал скорост германски танк, стрелящ едновременно с две оръдия. Не се лигави особено, макар да не спира да пие познатите индустриални количества твърд алкохол. Умерено намесване на вокали, тук-там свои парчета, баланс и с ремиксите.

Разбира се, сценичното присъствие на Свен Вет от двайсет и първи век се връзва и с другата, по-младата част от парти аудиторията - така наречените "прическари". Без тях и очилата им няма как.

Представеното като музика е от високо ниво по всякакви стандарти. Според  негови - петте часа пускане не са много, но за нас е напълно достатъчно. В последния час, докато мъглата избелява на фона на задаващия се над края на лагуната изгрев, "папата" смесва по-малко при преходите за сметка на дължината на траковете. Темпото намалява; бисове няма; няма и снимки с гуруто;

Свен отлита едновременно с изгрева.

Подобно самотните корморани, които пикират над водата на фона на озарения в облаци Маслен нос и прокрадващото се над него слънце с цвят на грейпфрут.

Фестивалът Insomnia е изгравирал още един релефен спомен
.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички