Сцената На тъмно в леко затъмнение на Spirit Оf Burgas


Сцената На тъмно в леко затъмнение на Spirit Оf Burgas

7811

Макар програмата на тази по-малка сцена на Spirit Of Burgas 2010 да не беше особено силно промоутирана, тя определено не биваше да се пропуска.

В три поредни вечери "На тъмно" се фокусираха основно върху българската музика. Много пънк, ска и някои пънкарливи етно експерименти караха феновете на някои от най-яките български групи да преодоляват съпротивата на пясъка и да скачат като луди.

Докато много от имената ни бяха познати от концертите на "Аларма Пънк Джаз" в последните години (Доктор Гогос бенд, Съб Зироу Фарм, Ембиънт Анаркист, Оратница...), други като палавите румънци Попа Шапка (Pоpa Sapka) напълно ни изненадаха. Час и нещо формацията се вихри по границата между ска-то и румънската традиционна музика с помощта на акордеон, брас секция и убийствен бас. Рядко по малките сцени се искат бисове, но този път успяхме да си го изпросим, а след последното "последно" парче, около половината публика се втурна да се запознава с групата.

По-рано същата (втора вечер) на феста ушите радваха и Сеньор Буфо Eнд Дъ Синкронайзърс, последвани от интригуващата изява на Джанго Зе. Щяха да ни зарадват и Оратница, но четиримата бяха така зле озвучени, че след четвъртото си парче просто се предадоха и напуснаха сцената. Оратница впрочем имат уникален подход към българската народна музика, джаза, дъбстепа, дръм-ен-бейса и изобщо възможностите на акустичните инструменти, и заслужаваха много по-добър звук. Между избилите в най-неочаквани посоки нива оригиналната им музика трудно можеше да си пробие път.

В разбърканите ми фестивални спомени изпъква третата вечер на сцената "На тъмно" - посветена на легендарните български пънк групи от дълбокомислените Ревю (чията нова певица звучеше доста несигурно, но и публиката хич не й помагаше с гаднярските си подвиквания), чак до купонджиите Ерекция и веселите Пица, пред които се вихреше такова пого, сякаш смерч беше вдигнал варненския плаж във въздуха.

Стартът на нощта бе даден от изключително интригуващ съвместен проект - ALL INC. (All Inclusive), в който се подвизават членове на легендарните Мъртви поети, Малки трагедии и Други гласове, сред които и Нели Воева, съпруга на покойния бард от Нова Генерация - Митко Воев.  

Струваха си и останалите групи от трите вечери, но сцената действително остана в леко затъмнение - лош звук на моменти, заглушаване от главната сцена, че дори и от иначе свежата Зайън Лайънс (Zion Lionz), някоя и друга ученическа група като ОГИ 23 и изобщо всички дреболии, които правят една малка сцена малка.

Не случайно много от посетителите споделиха, че мястото на групи като Ревю (Васо Гюров на снимката) определено е на главната сцена.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички