Ювиги подгряват за Сигнал на големия концерт Лято с Хоризонт 2010


Ювиги подгряват за Сигнал на големия концерт Лято с Хоризонт 2010

6626

Голям концерт на Сигнал ще отбележи кулминацията на „Лято с Хоризонт" 2010.

Програмата на БНР дава поредна зелена светлина на българската музика с изява на арт-сцената пред НДК от 19 часа на 21 август, събота.

„Ще се стопят китарите”, а подгряваща група ще бъдат младите музиканти от Ювиги (на снимката), уточняват организаторите.

Събитието ще се излъчва директно в ефира на „Хоризонт” и ще се осъществи под мотото „Светофарите светят зелено за … българската рок музика”. Данчо Караджов и Ко. ще представят песни от предстоящия си албум.

Както MySound.bg вече огласи, дискът се очаква да излезе на музикалния пазар през октомври, а пилотният сингъл от него – „Може би ще доживея”, е хит в ефира на БНР отскоро.

Историята на Сигнал тръгва от студиата на БНР през 1978, а първата им авторска песен „Любов” е представена за първи път в предаването-емблема за БНР и „Хоризонт” – „Музикална стълбица”, с Йордан Георгиев. С името на известния музикален журналист е свързан и първият концерт на големите рок музиканти през същата година в столичната зала „Фестивална”, на който Данчо е водещ.

„Поредно лято „Хоризонт” излъчва предавания и организира музикални празници на открити сцени. Най-слушаното от българите радио избра любимата на поколения българи група за кулминация на „Лято с Хоризонт" 2010, обясни програмният директор Калина Станчева.

Идеята е БНР да застане зад качествената българска музика не само в ефира си, но и като продуцент и притежател на най-голямото звукозаписно студио в България. По повод 40-годишния юбилей на програма "Хоризонт", който ще отбележим през януари, сме поканили Сигнал да запишат акустичен концерт в нашето студио”, допълни тя.

Това e и първият албум, който рекламно-издателската къща РИК на БНР ще  издаде през 2011, като добави поредното заглавие към вече 30-е проекта, тиражирани през изминалите две години. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички