Дръм и бас духът на Spirit Of Burgas 2010


Дръм и бас духът на Spirit Of Burgas 2010

5237

Модата да се канят предимно диджеи в комбинация с МС, която събира повече и разнородна публика (за сметка на стиловата чистота), превзема България напоследък.

Съвсем логично - едно от най-ярките събития у нас - Spirit Of Burgas, не направи изключение.  

Дръм-ен-бейс вълната удари главната сцена на фестивала още в първата му вечер. Селекцията на гостите бе поверена на доайените от H.M.S.U., по чиято покана за първи път у нас се озова бруталната олдскуул легенда Анди Си (Andy C). Безупречният усет на разбирачите от електронното движение срещна родните фенове с истински оригинал.

Мисия невъзможна: да се довърши вечерта след Продиджи (The Prodigy). Масивна задачка за справяне, която бе решена (ако не броим преголямата пауза на празната главна сцена).

Анди Си се качи на пулта, а MС GQ (на снимката) захапа микрофона за два часа вместо един. Двамата - сами на колосална сцена срещу морето, пред тях: огромен опразнен плаж. Чернокожият артист, облечен с пълен комплект мускули и бяло потниче, започна да говори на хората от самото начало. Обяснява за маниака на пулта зад себе си. Анди в това време изкара непозната никому всестранна артилерия. Звукови мини, гранати, танкове с милиони, всеполазващи бронетранспортьори... Осколки хвърчат навсякъде. Феновете се събират пред невероятната хард дръм-ен-бейс лавина. Човекът - оркестър на Ram Records вкарва в играта ново оръжие: хваща последните  думи от фразите на МС-о и ги преповтаря като продължително ехо. Този човек превръща всичко в ритъм. GQ започва да лее и унасящи изречения на мястото на подвикванията. Това напасва от само себе си. Водещата роля е изцяло в ръцете на Анди Си, който с невероятните си комплексни умения успява да насели наново широката плажна ивица в късната нощ. МС-о не спира да хвали публиката и фестивала. От явно по-явно е, че не са попадали друг път на подобна по мащаб изява най-вероятно.

При паралел с миналогодишния подобен дръм-ен-бейс тандем на Spirit Of BurgasЕл Ти Джей Букем и МС Конрад - , трябва да отбележим, че тогава липсваше равнопставеността, която те показаха (за пореден път у нас - при сигурно седемстотин петдесет и първата си съвместна изява, примерно). Сега Анди, който е ветеран едновременно като ремиксатор, самостоятелен артист и в различни доказани формации в дебрите както на джънгъла, така и на здравия бас, успя да компенсира липсата на сработеност с невероятните си умения, залагайки на скоростта и бруталията - за радост на по-хард настроените фенове и за сметка на по-атмосферно привикналите родни почитатели на Букем.

Накрая - съвсем бомбено, удариха самите агенти на H.M.S.U. - диджеите Konspirator и Mocks.

Те нахлуха с трясък от резервната скамейка с релефни мускули в последните часове на първата нощ.

Заспали оттук нататък - та до самия край на Spirit Of Burgas 2010, нямаше!

Всички сетива са ококорени...

... Hard Music And Sounds United!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички