Албумът на Теодор Попов "Времето тече" с премиера в "Картини от една изложба"


Албумът на Теодор Попов "Времето тече" с премиера в "Картини от една изложба"

728

Докторът по музикознание, компютърно музициране и саунд дизайн Теодор Попов е сред младото поколение български музиканти и вече няколко пъти гостува в предаването "Картини от една изложба" като композитор и анализатор на електронна музика.

Миналата година беше представен неговият дебютен албум "Отвъд", с него (и не само) получи наградата "Кристална лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци през ноември 2023 г.

Сега иде ред на второто заглавие в неговата дискография, ето какво споделя авторът преди премиерата му: "Албумът "Времето тече" има за идея да създаде на база на компютърното музициране, електронния звуков дизайн и електронния инструментариум звукови картини, които да пренесат слушателя отвъд границите на конвенционалната музика. Творбите в него пресъздават емоциите и размислите ми относно възгледите ми за битието и времето. Всеки ден, в който отворим очи – виждаме света – такъв, какъвто е през нашата призма и нашето светоусещане. Всяка среща с друг човек, всеки миг е неповторим. Това е музика, която кара човек да се обърне към себе си, да надникне в душата си и да осмисли и осъзнае неповторимата същност на всеки човешки миг – изминал и неповторим. Това е и идеята да озаглавя така този албум. Албумът съчетава електронна музика, джаз, фънк, груув, хип-хоп и рок музиката в едно цяло", завършва Теодор Попов.

Сергей Шишов ще представи албума "Времето тече" в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" в събота, 27 април, в обичайното си време - след новините от 22.00 ч. и това ще бъде неговата премиера.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички