Джаз за смели птици 2


Джаз за смели птици 2

6164

Джаз на живо за деца и с деца – тази идея, колкото и да изглежда невероятна, се превърна в небе за ято горещи последователи в първото издание на проекта “Джаз за смели птици” в средата на май.

Както MySound.bg информира, тогава за първи път у нас популярните джазмени Венци Благоев (тромпет), Александър Куманов (банджо, китара), Васко Хаджигрудев (бас) и Иван Цонков (ударни) свириха и разкриваха тайните на джаза специално за деца. Замислено като експеримент, събитието се превърна в чуден празник за малки и големи.

Второто издание предстои в "Чайната", София, от 11 часа в събота, 13 ноември.

“Развълнувани и искрено заинтригувани, децата с лекота възприеха музиката, питаха за всичко, с жив интерес (някои за първи път) докосваха инструментите ни, посвириха и попяха заедно с нас. Натъкнахме се и на самородни таланти, и на завършени професионалисти като едно 10-годишно момиченце, което нарекохме новата Били Холидей!”, спомнят си музикантите.

Родителите на свой ред също откриха нови неща за себе си и за децата си: “Тръгнал кос с дълъг нос...”, темата от “Пинко Розовата пантера” и още куп детски песни, поднесени в джаз аранжимент, грабнаха музикалното въображение на децата. И на всички стана ясно, че джазът е заразен.

Джазът е зарАзен. Като варосването на огради, е посланието към деца и родители на второто издание на проекта “Джаз за смели птици”. В ролята на
Том Сойер отново е Венци Благоев, съвети ще дават и други лични джазмени, а активни участници в правенето на музика отново ще бъдат самите деца.

Затова не забравяйте музикалните си инструменти. Ако не свирите, разпейте се – гласът също е инструмент. Поощрително, даже задължително е носенето на всякакви свирки, дрънкалки, перкусии, барабанчета. Така де – всички в джаза. И специални благодарности на "Чайната" – единственото място на закрито с джаз без цигарен дим, обявиха организаторите.

"Чайната" е на улица "Бeнковски" 13.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички