6 по скалата на Drum N Jazz разклати София


6 по скалата на Drum N Jazz разклати София

6088

Над 1 200 посетители уважиха шестото издание на популярния фестивал Drum' N Jazz в столичния парти център "4 км" през уикенда.

Специални гости бяха белгиецът Нетскай (Netsky) и британското дуо Джазстепа (Jazzsteppa), а в програмата взеха участие и мнозина родни изпълнители.

Партито започна в малката зала в 22.00 ч. със сет на Климент от "Артмосферик"(Artmospheric), съпроводен от вокалните експерименти от Намбиент. Събитието в голямата зала бе открито от енто акустичната формация Оратница, която представи модерен прочит на фолклорни импровизации в микс от диджериду, кахон, кавал и глас. По същото време James Bongg (Джеймс Бонг) засипваше публиката в малката зала с актуална селекция от дъбстеп парчета.

Към полунощ клубът бе вече пълен и докато Балкански сееше  бас и ритми от Балкана в малката зала, в голямата ЕХо представяше ударен дъбстеп сет, съпроводен на чело от Магдалена Петрович. Настроението нарастваше стремглаво и появата на гостите Джазстепа предизвика същински фурор на главната сцена.

Дуото смеси тромбон с ударни на живо и масивна бас подложка. Емоцията бе придвижена в следваща фаза, когато зад пулта застъпи младият белгийски талант Нетскай. През това време в малката зала представи авангарден техно сет придобилият световна известност Кинк (Kink), който се завърна от Амстердам непосредствено преди събитието. После се изяви проектът на Сурбахар - Тубифекс - акустична версия с електронни елементи с участието на Миленита, Мирослав Цветков, Виола Цветкова, Ясен Мишчук и Даниел Елисеев.

Програмата на голямата зала продължи с мегамикс от дръм-ен-бейс саунд, излят от диджеите на H.M.S.U. - Конспиратор, Мокс, Ейсидтрип и Тарги, а в малката - група Хиперкюб (Hypercube) завладя сърцата на феновете с плътни мелодии, изпълнени с бас, лирическо настроение и емоционални вокални партии.

Пространството на клуба се превърна в емоционално място за среща на меломани и фенове на качествената музика, а основна част от публиката остана активна до самия край на събитието.

Drum 'N Jazz 2010 ще остане в сърцата на феновете на електрониката като едно от най-разнообразните в стилово отношение събития, представени през тази година на родна сцена.

Оше за участниците и събитието - на адрес:

http://www.drumandjazz.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички