Sunday Art Report събира музика, литература и дебати


Sunday Art Report събира музика, литература и дебати

2793

Столичният клуб "Строежа" ще предложи през януари, февруари и март напълно нова концепция, която е посветена на културния живот в столицата и страната.

Всичко ще се случва абсолютно на живо с реални участници и публика. Кампанията ще включва музика, литературни четения, разкази, дискусии и дебати, ъндърграунд театър, кино.

Както MySound.bg вече огласи, сред първите гости са Любен Дилов – син, Богдан Русев, Гери Турийска, Иво Сиромахов, Васко Катинчаров, Лига на разказвачите, Анимационерите, Джанго Зе, Насекомикс, Бейбифейс Клан (Babyface Clan), Ауейк (Awake), Миленита, Тан ГоуГоу (Tan GoGo), Рубикуб (Rubikub) и много други.

Инициативата е на "Строежа", който ще бъде и домакин на провежданите издания – центъра на Студентски град, където на теория подобни културно-масови изяви би трябвало да са неизменна част от обществения живот.

Събитията - общо 12, ще протекат под шапката на клубен фестивал, наречен Sunday Art Report. Създаването и програмирането на цялостната идея и конкретните неделни съчетания са дело на Мартин Михайлов от "Строежа" и Гери Турийска - писател, автор на музика и водещ на предаването на "БГ радио" - "На път за вкъщи". Януарската програма е разделена на 3 части - музикална, литературна и дискусионна. Дебатите и дискусите ще стартират от 18.00 ч. Веднага от 19.00 ч. следва първата музикална част. От 20.00 ч. са свързаните с четения и представяне на книги, истории и писма гости. От 21:30 на сцената излиза втората за всяка от неделните вечери банда, след което се включват специално поканени диджеи с тематични сетове.

Първото издание ще се състои тази неделя, 9 януари. Водещите на предаването "Стартер" Симо и Богдана ще открият вечерта с дебат на тема "За и против да добавяш непознати хора за приятели във Facebook".  В дискусията ще се включи и Любен Дилов-син, малко преди да представи своята книга "Фейсбуки" (20.00 ч.). Публиката ще има възможност да бъде част от дискусията и да защити своята позиция в спора. В 19.00 ч. на сцената излизат Джанго Зе, а от 21.30 е ред на изненадващия и дългоочакван реюниън на Анимационерите, които се събират в оригинален състав специално за неделния фестивал.

Като два от акцентите в януарската програма, представени в аванс, са Лига на разказвачите и Пощенска кутия за приказки.

Новото събиране на Лигата е обявено на 16 януари (в компанията на Бейбифейс Клан, Ауейк и Васко Катинчарова). Темата ще бъде "Неделно приключение", а относно принципите на идеята организаторите споделят: "Всеки има собствена история за себе си, за другите, за малките и големите неща. Всъщност, светът ни е пълен с истории, които чакат да бъдат разказани. Ако го направим, нашата история може да стане история и на други хора." Входът е свободен!

Този месец Пощенската кутия за приказки ще бръкне още по-дълбоко във вашата ...тъмна страна, не крият организаторите. Темата на януари е "Под леглото"- за онези неща, които крием и бихме споделили само анонимно. Изпращайте писмата си на kutiazaprikazki@abv.bg. Датата е 30, а другите  участници в програмата на деня са Иво Сиромахов, Рубикуб и Насекомикс (Nasekomix).

Билети за всяко едно от изданията могат да бъдат закупени предварително от мрежата на Ticketstream.bg - онлайн, както и от касите на "Офис 1", "М-Тел", "Техномаркет", "На тъмно", "Мултирама", "Ориндж", клуб "Строежа". Цената - 8 лв., а в деня  на събитието - 10 лв. Предлага се и общ месечен билет на цена от 20 лв., към който са включени бонуси.

Изявата е подкрепена от Bushmills и Grolsch.

Sunday Art Report - януари:

9 януари

Музикално-литературен неделен фестивал
Sunday Art Report

Анимационерите - реюниън в оригинален състав
Джанго Зе
Представяне на книга: Любен Дилов- син
Дебат по темата "За и против да добавяш непознати хора за приятели във Facebook", "Стартер", "БГ радио"

===

16 януари

Музикално-литературен неделен фестивал
Sunday Art Repоrt

Бейбифейс Клан
Ауейк
Васко Катинчаров
("Фрактура")
Лига на разкаазвачите

*Лигата на разказвачите е с вход свободен!

===


23 януари

Музикално-литературен неделен фестивал

Sunday Art Report

Миленита
ТанГоуГоу
Представяне на книга: Богдан Русев
Дебат на тема: "Авторско право"

30 януари

Музикално-литературен неделен фестивал
Sunday Art Report

Насекомикс
Рубикуб

Представяне на книга: Иво Сиромахов
Пощенска кутия за приказки - тема: "Под леглото"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички