Илия Луков и Любка Рондова с концерт в Арбанаси


Илия Луков и Любка Рондова с концерт в Арбанаси

6288

Илия Луков и Любка Рондова ще изнесат концерт като част от съпътставащата програма на националния фолклорен фестивал "Насред мегдана в Арбанаси".

Изявата им започва от 19 ч. на 4 юни, събота.

По време на двудневното събитие те ще бъдат единствените участници, утвърдени в българската фолклорна музика. Луков и Рондова ще представят песни от най-новия си (и първи за двамата) дуетен албум "Хоро се вие".

"Насред мегдана в Арбанаси" е новото име на провеждания от 1989 фестивал "Хоро сред село". В афиша е богата допълнителна програма извън възобновения му конкурсен характер.

По време на втория ден от фестивала - 5 юни, от 11 ч., на сцената в парка ще се проведе ревю-концерт на български национални костюми с автор Соня Костуркова, представени от млади фолклорни изпълнители.

Три специални изложби ще бъдат експонирани в сградата на читалище "Иларион Драгостинов" и Регионалния исторически музей – Велико Търново.

Други интересни активности, в които гостите на фестивала ще могат да се включат, са училището по танци за всички възрасти и изложба на изящни старинни занаяти "Имало едно време", представена от национално движение "Седянка" във фоайето и двора на читалище "Иларион Драгостинов".

Сред тях е и акцията, в която деца рисуват "Насред мегдана в Арбанаси". Ръководител на проекта е художникът Иван Иванов.

"Хоро се вие" на аудио и DVD е на музикалния пазар у нас чрез "Орфей Мюзик" с медийното съдействие на БНР.

Още информация за Илия Луков - на:

http://www.ilialukov.com

http://www.pk-pirina.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички