Братя Владигерови: тъпан бие, салса ручи


Братя Владигерови: тъпан бие, салса ручи

2983

Колумбиец, който свири ръченица?

Тъпан и салса? Композиция в 9/8, посветена на швейцарски бенд? И това ако не е джаз.... не знам кое е!

Точно такова звучене порази публиката в столичния клуб Студио 5, където снощи се състоя промоцията на новия албум на Братя Владигерови - "For The Greatest And Little Things".

Наследниците на великия композитор - Константин и Александър, задено със Стоян Янкулов (ударни) и легендарната "Бяла сова" - басиста Хуан Гарсия Херерос, се качиха на сцената в 22.30 ч. и ни спряха часовниците.

Събитието започна в 3/4 с фолклорна нотка, скромни усмивки и усещане за предстояща незабравима вечер. Отличителният експериментаторски стил на братята отведе меломаните до най-далечните за тях места, като същевременно остави феновете загледани в отраженията си.

Самба, салса, неравноделни ритми, луди сола, дяволски фюжън, балади с легендарен привкус. Всяко едно изпълнение беше с подчертан стил, послание и звучене на световно ниво. А импровизациите на Стоян Янкулов и Хуан Гарсия Херерос от втората част на концерта ни изгориха на клада, както каза самият Александър Владигеров.

За биса ("The Pink Panther") на сцената бе поканен и Цветан Чобанов (саксофон), който допринесе за затварянето на красивия кръг, от който не искахме да излезем цяла вечер. Александър и Константин Владигерови ни оставиха с прехапани езици, лутайки се между най-ниския и най-високия тон на техните изпълнения.

На излизане от клуба разбрах, че освен незабравимия  концерт, е свършило и лунното затъмнение.

Май бях в машината на времето снощи...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички