Почина Amy Winehouse


Почина Amy Winehouse

13789

Британската певица Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) бе открита мъртва в дома си в лондонския квартал Кемдън в 4 часа местно време, информира BBC.

Все още не е известна причината за смъртта на 27-годишната вокалистка. От полицията я определеят като "неизяснена". Становището на съдебните лекари предстои да бъде оповестено тепърва.

"Ще ми се да кажа, че "не съжалявам за нищо" и не изпитвам никакъв емоционален дълг, докато се целуваме пред залеза за сбогом. Значи ние не сме история, а в небесата има блясък, който само тези, които са влюбени, виждат. Сълзите ми изсъхват сами", каза приживе Ейми и тези нейни думи изглежда са нейният най-подходящ епиграф.  

Изпълнителката на "Rehab" бе освиркана на концерта в Белград на 18 юни, защото излезе на сцената пияна и дрогирана. По настояване на своя мениджър тя отмени всички свои изяви до края на лятото, в това число и тази на фестивала Sziget в Унгария.

Както MySound.bg е отбелязвал неведнъж, Ейми се бори със зависимостта си към наркотиците и алкохола през цялата своя кариера. С напредването на времето злоупотребите с алкохола, твърдите наркотици и скандалите засенчиха таланта на Ейми и тя се присъедини към десетки големи музикални звезди, които светеха ярко, но изгоряха прекалено бързо, коментират световните агенции.

"Не искам да ме пращат в рехабилитационна клиника. Тези места са като ученически лагери. Те са всекидневие за някои хора – все едно да идеш до магазина. Вярно е, че имах доста щури преживяване и все пиех, и пиех, и пиех... Мениджърът ми реши да спре да ми купува алкохол и каза, че отиваме в клиника за лечение на зависимости. Побеснях! Попитах баща ми дали смята, че ми е нужно подобно нещо. Той отвърна: "Не, но аз бих пробвал, какво толкова", сподели приживе Ейми.

"Е, аз пробвах... за около 15 минути. Влязох, казах здрасти, обясних им, че пия, защото съм влюбена и съм преебала цялата връзка. След това си излязох. Не ми трябва помощ – щом сама не мога да си помогна, значи нищо друго няма да помогне", изрази позиция талантливата певица.

След това композира емблематичното за нея парче - "Rehab", пилотен сингъл на "Back To Black".

Дебютният й албум "Frank" (2003) беше номиниран за наградата Mercury. Следващият й диск "Back To Black" (2006) бе номиниран за шест отличия "Грами" (Grammy), от които отвоюва пет, като постави рекорд за най-много спечелени награди "Грами" от изпълнителка в една нощ. Заради този албум тя се превърна в първия британски артист с пет приза, включително три от т.н. Големите четири: за албум, песен на годината и за най-добър млад изпълнител.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички