Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Skunk Anansie на Spirit Of Burgas 2011, ден втори


Skunk Anansie на Spirit Of Burgas 2011, ден втори

3158

Скънк Ананси (Skunk Anansie) със сигурност бяха сред най-дългоочакваните банди на Spirit Of Burgas 2011.

Макар и да не събра толкова публика, колкото Моби (Моby), британската кроусоувър формация ни дари с най-мощния и раздаващ се до момента гиг - нови и стари парчета, тежкарии за скачане и песни за душата, танци и каскади, стейдждайвове и разговори с публиката. Пълна лудост - двестапроцентова.

Фронтдамата Скин (Skin) се появява на сцената увита в гигантска черна перната яка, която й придава крайно смущаващ вид - на нещо между демон и лешояд. Точната последователност на парчетата се губи в погото, но първите две (едното от които "Yes, It's Fucking Political") от тях със сигурност са тежки, даже страшни.

После най-яката мацка в редиците на рока захвърля странните черни крила и подхваща "Hedonism", подкрепена от абсолютно всяко гърло в публиката (повечето болят и днес) и концeртът се качва още по-нагоре по скалата на пълната лудница. С "Charlie Big Potato"  и "Because Оf You" избухва и последният остатък от нормалност, а постоянният бек-ъп, който долита от тълпата, изненадва дори и самите гости, за които новото начало може и да е трудно след почти десетгодишна пауза.

На Spirit Of Burgas обаче времето е спряло. Никой не е отписвал музикантите, никой не се е разочаровал от раздялата им, а феновете като че са отказали изобщо да повярват, че в историята на групата е имало подобна пауза. "Ако сляза долу при вас, ще ме пазите ли?", крещи Скин и ръцете се протягат към сцената.

Почти два часа по-късно, след четири стейдждайва и особено след момента, в който десетки хиляди трябваше да седнат на пясъка около демоничната певица и после да скочат заедно, публиката едва си стои на краката. Явно и групата е изтощена до припадък, не би могло да има друго обяснение за липсата на бис.

Още една дългогодишна мечта е изпълнена. А споменът за силата, с която Дебора Дайър, както е истинското име на Скин, чувства нещата, които пее - от ужаса на дискриминацията в "Little Baby Swastikka", до самотата и разочарованието на "100 Ways Тo Be А Good Girl".

А за Рут Колева, Бастардоломей и Център (Center), българските акценти на вечерта, палци горе!Снимки - в секцията "Галерии"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички