Deftones на Spirit of Burgas 2011, ден трети


Deftones на Spirit of Burgas 2011, ден трети

4174

14 август: последен ден на Spirit Of Burgas 2011.

Чух някои негативи за този ден, но реално за мен той си остана най-добрия. Но не само заради факта, че съм фен на Дефтоунс (Deftones).

Като цяло наистина нямаше много публика, за разлика от предишните години, но това не повлия никак върху шоуто на Чино Морено и & Ко.

Преди тях обаче - още в слънчевите часове, забиха българските ъндърграунд легенди Пиромания. Изявата им по никакъв начин не показа, че музикантите са били разделени 15 години. Те свежееха с млад дух и хъс на сцената така, все едно бяха банда, която трябва да се доказва тепърва. Но това отличава добрите групи от обикновените - всяко шоу трябва да ти е като първо (или пък последно).

Към 20.30 ч. дойде време за уелските дръм-ен-бейс и дъбстеп/реге/метъл - абе-какви-ли-не-елементи, инкорпорирани в саунда на Скиндред (Skindred). Бенджи Уеб (Benji Webbe) и ко. демонстрираха мощния си звуков коктейл убедително и на живо, като излязоха от обикновената роля на съпорт. Големите им хитове - "Nobody", "Retrace" и "Union Black" разгорещиха присъстващите, голяма част от които бяха тук специално заради тези гости. Но това бе само началото... Идваше моментът за голямото шоу - на негово (латино) величество Чино Морено, плюс неговите групари, разбира се. С целия си респект и симптаии към Лефтфийлд (Leftfield), така и не проумях защо те, а не Дефтоунс, бяха определени за хедлайнъри.

А, ето ги и тях!

Безпощадно начало! Парчетата "Diamond Eyes", "Rocket Skates" и "Engine No. 9" показват перфектно смазана машина, управлявана от Чино (означава китаец на испански). За помитащата мощ помагат Стивън Карпентър, съосновател и соло китарист на калифорнийците, басисъст Чи Ченг, Франк Делгадо (клавири), Серхио Вега и Абе Кънингам  - барабани. Шоуто, което предложиха, бе изключително разнообразно. Част от него бяха чисто музикалните умения, от една страна, но и сценичното поведение - циркаджийско търчане по сцената в стил Аксел Роуз, от друга.

Концертът градира с "Be Quiet And Drive (Far Away)", класиката "My Own Summer (Shove It)" (от саундтрака към "Матрицата" (The Matrix) и "Digital Bath", а ненормалниците от Сакраменто въвлякоха хипнотизираната тълпа в цунамито от психо-траш-алтърнатив-метъл. Но и това не бе всичко. Култът "Minerva" отпуши за гръмкия спийд: "Bloody Cape", "Sextape", "You've Seen The Butcher", "Kimdracula", "Feiticeira", "Elite", "Change (In The House Of Flies)", "Passenger" и шестограмата за завършек.

Дефтоунс се върнаха на сцената след 5-минутно реване от публиката. И останаха там за 5 минути, в които изтряскаха "Root" и "7 Words".

"Довиждане, пак ще видим, България!", бяха последните думи на дивия и харизматичен фронтмен (на снимката).

Настана час Лефтфийлд за завършат четвъртото издание на Spirit Оf Burgas.

Какво ли ще ни предложи юбилейният епизод?

Със сигурност нещо различно.

Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички