Мери Бойс Бенд се завръщат в Бургас


Мери Бойс Бенд се завръщат в Бургас

5033

Продължава традицията успели бургазлии да се "завръщат" в родния си град чрез кампанията на кмета на община Бургас Димитър Николов – "Завръщане в Бургас".

Тази година това са музикантите от Мери Бойс Бенд. Както MySound.bg вече извести, формацията ще свири на откритата сцена "Охлюва" от 20.00 часа на 21 август, неделя.

Музикантите се събират още като ученици в Математическата гимназия в Бургас. Мери Бойс Бенд приемат за своя рождена дата 28 януари 1995, когато за първи път свирят като група от пет души в прочутия тогава "Кънтри клуб" в София. В състава й са Мария Мутафчиева - вокал, Мирослав Мутафчиев - китара, Илиян Георгиев – клавишни, Стефан Чобанов – бас китара и Иван Димов - барабани.

Тяхната песен "Дългият път към дома" се е превърнала в своеобразен символ на кампанията "Завръщане в Бургас".

Бандата ще представи песните от последния си албум "Дългият път към дома" и всички хитове от дисковете "Непознати улици" и "Само за теб". Всеки, който желае, може да закупи на място "Дългият път към дома" и да получи автограф.

Минути преди началото на събитието кметът Димитър Николов ще връчи на групата традиционния символ на кампанията "Завръщане в Бургас" – статуетка на Свети Николай Чудотворец. Музикантите ще оставят своето послание в специалната книга на инициативата.

Кампанията "Завръщане в Бургас" е насочена към успелите в страната и чужбина бургазлии. Тя стартира още през 2007 на Никулден, когато незабравимият бургаски поет Иван Ванев, автор на текста на песента "Бургаски вечери", включи празничното осветление на града. Една година по-късно, да сподели празника със своите съграждани, в Бургас пристигна композиторът Тончо Русев.

Инициативата върна в родния й град в края на септември 2009 след дългогодишно отсъствие признатата в цял свят оперна прима Райна Кабаиванска, а празникът на Бургас - Никулден, събра на една сцена големия български актьор Георги Калоянчев, популярната актриса Мария Статулова и поета Пейо Пантелеев.

Благодарение на кампанията тази година "завърнахме" в родния град Антон Дончев и част от младите таланти на България, родени в Бургас, припомнят от общината.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички