Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Dub FX и Blu Mar Ten на Drum Аnd Jazz (4G) 2011: среща на силите


Dub FX и Blu Mar Ten на Drum Аnd Jazz (4G) 2011: среща на силите

5789

Мелодични и счупени композиции в духа на електро-акустичния авангард обещават диджеите от най-силната организация за бас музика у нас – H.M.S.U., в подкрепа на знаменитите Dub FX и Blu Mar Ten, които ще се изявят в рамките на Drum And Jazz (4G) 2011.

Фестивалът ще се проведе в зала 3 на НДК на 19 ноември от 19.00. Възрастовото ограничение е 18+.

В екипа на H.M.S.U., който ще се събере в най-пълния си състав за тази година, са EXo (вдясно на колажа), Kospirator, Mocks, Acidtrip, Targy и Ogonek. Към тях ще се присъедини още един роден талант - победителят от конкурса на Grolsch, който ще приключи на 11.11.11.

Седмото издание на събитието - част от поредицата Ballantine's My Beat, е организирано съвместно от H.M.S.U. и Event Ease, с генералната подкрепа на Max Telecom.

Международните гости за Drum And Jazz (4G) са култовото продуцентско трио Blu Mar Ten и емблемата на уличното изкуство и градската култура Dub Fx (в центъра). Той ще пристигне с приятелката си Flower Fairy и своя верен другар - DJ Cade. Българските им колеги, които ще се включат в почти 8-часовия маратон, обещават изпълнени с дръм-ен-бейс сетове с джазов привкус и неподправено парти настроение.

По време на събитието ще чуем и водещото дръм-ен-бейс дуо на Балканите, движеща сила в изявите на H.M.S.U. - добре познатата колаборация на Mocks и Konspirator. Двамата имат специална изненада, а именно представянето на общия им проект - High Roll. Към тях ще се присъедини и един от най-големите таланти на актуалната сцена у нас - Рут Колева. Освен няколкото парчета с нея, тандемът обещава още свежи музикални подаръци за всички любители на интелигентния дръм-ен-бейс.

Със специален електро-акустичен дръм-ен-бейс сет ще се включи една от основните фигури в H.M.S.UEXo. Сега на сцената с него ще бъде цигуларката Бояна Желязкова (Ajabez/Good Music Society), с която вече представиха свои дъбстеп интерпретации през лятото в рамките на Mellow Music Festival на открито в столичната Борисова градина.

Списъкът с бас майсторите не може да остане без танцувалния сет на acidtrip, в който регето и джънгълът звучат в комбинация с класически преработки на ямайски мелодии и ритми. Малките часове на нощта ще бъдат завладени от войните от тъмната страна на тежкия басов звук - Ogonek и Targy. На Drum Аnd Jazz (4G) 2011 те ще разнообразят безкомпромисните си картечни звуци с IDM, трип-хоп, ейсид джаз и ембиънт привкус.

Бира Grolsch, която винаги е подкрепяла независимото изкуство във всичките му форми, дава уникален шанс на едни артист, диджей, група или уличен музикант да се качи на една сцена с Dub Fx и да подгрее стотиците фенове за втората му изява в България. Не е задължително той да е професионалист, по-важното е да не  граници на стила и начина на изява. Това, което искат от екипа на Grolsch, е да намерят онзи различен дух, който носи и марката.

За целта е нужно да качите на страниците във facebook на Grolsch http://www.facebook.com/grolschblockparty.bg и/или на събитието  http://www.facebook.com/event.php?eid=299672180048183

ваше парче, видеоклип от живо изпълнение, или просто линк с вашата музика в myspace/facebook/soundcloud.

Крайният срок за участие е 11.11.2011.

Победителят с най-добото парче ще бъде избран от екипите на бира Grolsch, H.M.S.U. и ЕventEase, разбира се, и вашата подкрепа под формата на лайкове е от огромно значение за тяхното решение. Кой е талантливият късметлия, спечелил страхотната възможност, ще стане ясно на 14 ноември.
 
Drum And Jazz (4G) 2011 ще представи на родната публика творчеството на легендите в британската и световна бас музика Blu Mar Ten. Триото (Leo Wyndham, Chris Marigold и Michael Tognarelli) eкспериментира активно в областта на дръм-ен-бейса още от средата на 90-е. Това обаче ще е първо гостуване на проекта в България. Изключително музикантският подход и стиловото разнообразие в работата им водят до колаборации и ремикси на артисти като Ерика Баду, Алиша Кийс, Ани Ленъкс и участия в саундтраковете на множество компютърни игри. Blu Mar Ten са едни от ветераните в сложния, наситен и атмосферичен дръм-ен-бейс, а в дългогодишната си кариера са доказали уменията си да продуцират както взривоопасно танцувални тракове, така и дълбоко абстрактни, хипнотизиращо новаторски композиции.

Записите им са издавани от реномираните лейбъли Naked Music, Big Chill, Exceptional Records, Good Looking, Hospital и много други. На 31 октомври излезе и новият им албум - "Love Is the Devil", чиято официална премиера в България ще бъде по време на Drum Аnd Jazz (4G).

Истинското име на австралиеца Dub FX е Ben Stanford. Той е музикален феномен, символ на младото поколение и градската култура по целия свят, покорил феновете си от всички страни, разчупвайки схемата студио-клуб и излизайки на улицата в големите градове. Гостът импровизира само с глас, бийтбокс и 2 педала на лууп станция. Звездата на Dub FX изгрява след публикуваното от бристолския режисьор BD в Youtube видео "Love Someone". В него е заснето запомнящо се изпълнение на артиста на улицата, видяно от 11 милиона души в Youtube.

Dub FX държи на своята независимост и използва за промоутиране на музиката и идеите си силата на социалните мрежи, както и безплатни издания на своите песни. Бира Grolsch винаги е подкрепяла точно такива изпълнители – креативни, разнообразни и с различно звучене, затова DUB FX, Flower Fairy и DJ Cade ще са подкрепени от Grolsch Pop Up Party http://www.facebook.com/grolschblockparty.bg

Специален гост на концерта ще е и DJ Cade, също от Австралия, който ще подгрее феновете преди Dub FX с едночасов сет.

Билети за фестивала - на цена от 30 лв. - чрез мрежата на Eventim.bg (www.eventim.bg и магазини Office 1, Germanos, "Пикадили", "Технополис", ОМВ и други).  

Drum And Jazz е първото по рода си събитие на родна земя, което се превърна в нарицателно за нов тип забавление, представящо с вкус съчетания от стилове като дръм-ен-бейс, джаз, класически рок-ен-рол, експериментален и IDM звук, български фолклор и други. По покана на H.M.S.U в рамките на проекта гостуваха артисти от световна величина като Амон Тобин (Amon Tobin), LTJ Bukem, Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Стоян Янкулов, Netsky, Deadbeat, Future Prophecies, DJ Fabio и това е само част от тази магическа комбинация с шест издания в своята история.

Drum And Jazz (4G) се осъществява с подрепата на Макс Телеком - първата европейска компания, стартирала изграждането на национална 4G мрежа още през 2007. Компанията работи с последно поколение мобилна технология и оборудване. Ето защо успява с лекота да предложи високоскоростен, мобилен достъп до интернет. Най-новото устройство на Макс Телеком осигурява 4G мобилна връзка и Wi-Fi хот-спот в компактно устройство с кодово име "бисквитка" и размер на мобилен телефон.

Още - на:

www.maxtelecom.bg

http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8
http://www.youtube.com/watch?v=WhBoR_tgXCI&feature=fvwrel
http://convoyunltd.com/artists/dub-fx/
www.eventease.org

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички