Най-после: Guns N Roses в България! Свирят на феста Sofia Rocks


Най-после: Guns N Roses в България! Свирят на феста Sofia Rocks

2759

Guns N Roses ще бъдат сред хедлайнърите на тазгодишното издание на Sofia Rocks, информираха организаторите "Болкън Ентъртейнмънт".

Фестивалът ще се състои на стадион "Българска армия" на 7 и 8 юли (събота и неделя).

Axl Rose и компания ще се качат на сцената за своя първи концерт в у нас във втория ден, 8 юли. Световното турне на бандата по повод последния ѝ албум "Chinese Democracy" минава с изключителен успех до момента. Рокаджиите завършиха 2011 с поредица от напълно разпродадени концерти в САЩ и Канада. Музикантите свириха повече от 30 000 души в Букурещ, Румъния, като част от обиколката. Настоящият състав на групата е: Axl Rose – знаков фронтмен, който се изявява и на пианото, DJ Ashba – атрактивен млад китарист, Tommy Stinson – бас китара и беквокал, Dizzy Reed – кийборд, пиано, синтезатор и беквокал, Ron "Bumblefoot" Thal – китара, Chris Pitman – кийборд и беквокал, Richard Fortus – китара и Frank Ferrer – барабани и перкусии.

Билетите за  Sofia Rocks 2012 ще бъдат в продажба скоро, увериха организаторите.

Афишът на проявата ще включва още обичани от рок феновете имена, които не са имали концерт в България досега.

"От няколко години се опитваме да доведем тази наистина любима на феновете, култова група в България. Изключително съм щастлив, че точно тази година можем да обявим Guns N’ Roses за хедлайнър на третото издание на фестивала Sofia Rocks. Убеден съм че всички рок фенове също с нетърпение са чакали да видят Axl Rose на българска сцена. Мога да ви кажа, че за самия него това е много вълнуващо събитие и имам уверението на неговия мениджмънт, че Axl е впечатлен от възможността да се срещне с българската рок публика, за която вече е чувал легенди", споделя David Lieberberg, Мениджър артисти и репертоар на "Болкън Ентъртейнмънт".     

"За огромна моя радост Sofia Rocks се превърна в един истински значим и мащабен рок фестивал в България и нашата амбиция е всяка година да можем да радваме рок феновете с изключително интересна и силна програма. Вече трето поредно издание фестивалът се очертава като едно от най-посещаваните музикални събития у нас. За да запазим тази тенденция и да предложим една наистина безкомпромисна програма в момента финализираме преговорите с още няколко много сериозни групи, които да се присъединят към Sofia Rocks 2012. В много кратки срокове ще можем да обявим конкретни имена и съм убеден, че феновете ще бъдат повече от доволни от резултата", добавя Петър Петров, Генерален мениджър на "Болкън Ентъртейнмънт".     

Guns N’Roses се събират в Лос Анджелис, Калифорния, през 1985. Най-продаваният им албум е "Appetite For Destruction",  който достигна зашеметяващата цифра от 38 милиона продадени копия по света.

След 1993 бандата прекратява работата си, но, воглаве само с фронтмена Axl Rose, се завръща отново на рок сцената с албума "Chinese Democracy" (2008).  


Още - на:

www.becbg.com

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Sofia-Rocks-Festival/241191222565462

http://www.twitter.com/gunsnroses
http://www.myspace.com/gunsnroses
http://www.gunsnroses.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички