Почина Whitney Houston


Почина Whitney Houston

14557

Уитни Хюстън (Whitney Houston) почина в Лос Анжделис на 48-годишна възраст, съобщи BBC.

"За съжаление това е истина", потвърди нейната говорителка Джил Фрицо. Смъртта е установена в 15.55 ч. местно време (23.55 часа по Гринуич) на 11 февруари.

Американската певица, която се изявяваше и като актриса, е открита мъртва на четвъртия етаж в хотела "Бевърли Хилтън", където била отседнала. Лекарски екип ѝ правил 20 минути изкуствено дишане в опит да я съживи, но безуспешно, се казва в изявление на полицията, основано на рапорт на Марк Роузън, лейтенант в полицейския участък на Бевърли Хилс.

Сред незабравимите хитове на певицата са "I Will Always Love You" и "Saving All My Love For You". По-късните години от кариерата ѝ обаче бяха белязани от скандали с нейния съпруг – ар-ен-би и соул вокалиста Боби Браун (Bobby Brown), и зависимостта й от наркотиците.

Причините за кончината на певицата засега не са ясни, случаят се разследва, предстои аутопсия. Полицията изключва версията с убийство, признаци за насилие не са открити. Хюстън трябваше да пее на церемонията по раздаването на наградите "Грами" (Grammy)тази вечер. 

Музикалният свят е шокиран. Съболезнования изразиха редица изпълнители, сред които Куинси Джоунс (Quincy Jones), Доли Партън, Арета Франклин, която е кръстница на Уитни, и много други. "Аз съм с разбито сърце и обляна в сълзи заради шокиращата смърт на моята приятелка - несравнимата Уитни Хюстън. Най-искрени съболезнования за семейството ѝ и нейните милиони почитатели по целия свят. Тя никога няма да бъде забравена!", сподели Марая Кери.

"Нека си спомним не за нейния бурен живот, а за невероятния ѝ глас, който бе дар от Бога", призова Лайнъл Ричи.

Уитни Елизабет Хюстън е родена в Нюарк, Ню Джърси, на 9 август 1963 година. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, изключително популярна навремето ритъм-ен-блус вокалистка и братовчедка на звездата Дайън Уоруик. Заедно с майка си Уитни се изявява като беквокалистка за Чака Кан, Лу Роулс и много други. Първият хит на Уитни е в дует с Теди Пендърграс - "Hold Me" (1984). Знаменитата певица ни напусна точно 27 години след соловия си дебютен сингъл "You Give Good Love", издаден през февруари 1985, припомонят световните агенции.

Според Книгата на рекордите на "Гинес" тя е най-награждаваната певица на всички времена с две награди "Еми", шест приза "Грами" (Grammy), 30 награди на сп. "Billboard" и 22 награди от американското MTV.

Общо 415 са призовете ѝ за  най-добра певица от редица престижни музикални форуми до 2010.

Хюстън се завърна в светлината на прожектори с албума "I Look To You" през 2009, който дебютира на върха на класациите и стана платинен. Световното турне по неговото представяне обаче показва, че вокалистката има проблеми с гласа. Феновете ѝ напускат разочаровани и безучастни някои от концертите. Самата певица отмени други изяви, което отново засили слуховете, че злоупотребява с дрога, въпреки че тя ги отрича и твърди, че е болна. Но подозренията, че не е спряла с наркотиците, останаха до сетния дъх на Златното момиче на музикалната индустрия, както критиката написа по адрес на Уитни.

През 1992 тя дебютира като актриса във филма "Бодигард", където изпълни главната роля, а партньор ѝ беше Кевин Костнър. Тя изпя своя мегахит "I Will Always Love You" именно за тази лента.

Хюстън се снима и в още няколко филма, но без особен успех.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички