Строежа става на 15 години!


Строежа става на 15 години!

4716

"Строежа" става на 15 години.

По този повод партито утре вечер е с вход свободен, като се очаква да присъстват много от посетителите и служителите на клуба през различните периоди от неговото съществуване.

Столичното заведение стартира през март през 1997 като клуб под това име и с концепция, която поддържа с успех и до настоящия момент.

"Строежа" е сред първите - малко на брой тогава клубове, в Студентски град. И същевремено сред малкото останали изобщо в София с подобна история, които вече 15 години поред успяват без прекъсване да поддържат една и съща концептуална линия и стил, висока интензивност и интерес от страна на посетителите. В основата му винаги е била заложена пропагандата на определени идеи и търсенето на малко по-нестандартни решения в музикално отношение, които да придобият статут на утвърдени и познати проекти впоследствие. Още със самото му основаване се налага алтернативният тип музика като стилова насоченост, който е определящ за заведението и досега.

Определено алтернативната музика, като по-важната част от различните жанрове, става емблема и запазена марка за клуба, а местоположението на "Строежа" и дейността в различни градове го прави популярен в цяла България.

През 2006 "Строежа" разширява функциите си като стартира реализирането на концерти. Промоутърската дейност се изразява предимно в клубни проекти и турнета на български групи из цялата страна. Над 200 концертни събития в различни градове са осъществени със съдействието на клуба през последните три години. Предприемат се също и по-мащабни проекти, като по покана на софийския клуб у нас са свирили Soufly, Public Enemy, House Of Pain, Senser, Cherry Poppin' Daddies, Карен Рамирез (Karen Ramirez). Напоследък "Строежа" се специализира в клубен формат събития с капацитет от около 1 000 души, като в партньорство с клубове като Pork Pie и Mixtape 5 реализират изявите на групи като Dubioza Kolektiv и Джая Дъ Кет (Jaya The Cat), а през април и май предстоят тези на (HED) p.e., Dub Incorporation и Дъ Събуейс (The Subways).

В самия клуб "Строежа" от 2010 всяка седмица се организират концерти на живо - предимно на български групи, като за последната една година афишът е предложил над 150 имена.

"Строежа" има издадени две музикални компилации – "Playlist" (2005) с участието на 15 български групи, и "Credit To The Nation" (2008) - в три дискаа, събрали 46 групи от 10 различни държави.

"Строежа" получи наградата за най-добър рок клуб 2010 на Awards BG.

Както MySound.bg вече огласи, той спечели и още тре такива отличия - за най-добър лайв клуб, за най-добър мениджмънт и отново за най-добър клуб, през 2011.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички