Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Kaiser Chiefs и Sweet Savage също в афиша на Sofia Rocks 2012


Kaiser Chiefs и Sweet Savage също в афиша на Sofia Rocks 2012

1307

Афишът на Sofia Rocks 2012 продължава да набъбва с банди, които родните меломани ще видят за първи път на живо.

Това са Кайзер Чийфс (Kaiser Chiefs) и Sweet Savage. Както MySound.bg нееднократно писа, двудневният фестивал ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 7 и 8 юли.

Sweet Savage ще свирят преди Scar Symmetry на 7 юли, Кайзер Чийфс  - между Within Temptation и Ugly Kid Joe на следващия ден.

Кайзер Чийфс пристигат у нас с освен с хитовете си дотук, и с материал от актуалния си албум "The Future Is Medieval" (2011). Общият резултат за бандата, феновете ѝ, както и по-широкия кръг от хора, които за първи път са поразени от музиката на инди рокаджиите, е огромен интерес, допълнително подклаждан от оригиналността на идеята за издаването на дългосвирещия запис. Той е четвърти поред за групата с позиция в Топ 10 на световните класации в рамките на 6 години.

Проектът е абсолютна революция в музикалната индустрия изобщо. Групата дава възможност на феновете си да прослушват двадесетте нови песни в официалната интернет страница, след което да си направят собствена версия на албума "The Future Is Medieval" с десет от тях. Всеки, който желае, може да направи и собствена визия на обложката на албума и да го качи в сайта за продажба като печели по един паунд от всяка покупка на точно неговата версия. Двадесетте изпълнения подходящи по-скоро за двоен албум по общото мнение на феновете на групата, са по-мъдри и по-добри от всичко, някога чувано от техните любимци. Сред най-предпочитаните от новите парчета са "Little Shocks", "Out Of Focus", "Back In December", "If You Will Have Me" и "Man Оn Mars".
 
Предвожданите от Рики Уилсън музиканти са носители на различни награди през последните шест години, между които три BRITT's, Ivor Novello и много други отличия. Продукцията на бандата достигна до над шест милиона копия продадени албуми и си спечели репутацията на една от най-добрите групи за концертни изяви наред с Green Day, Фуу Файтърс (Foo Fighters) и U2. Въпреки много си успехи във всевъзможни класации, най-големият хит на бандата си остава ""Ruby", отварящ диска "Yours Truly, Angry Mob" (2007).

Sweet Savage са любимата метъл банда на почитателите на твърдата музика от Белфаст и са считани за едни от пионерите на новата вълна на британския хеви метъл, заедно с банди като Iron Maiden, Saxon, Motorhead и Def Leppard. Създадена през 1979 в Северна Ирландия групата включва в първоначалния си състав бившия китарист на Dio и Def LeppardVivian Campbell. От създаването си досега бандата има в дискографията си три студийни албума. В саунда звученето на групарите се усещат влиянията на Rolling Stones и Ван Хален (Van Halen).

След двегодишна пауза между 1982 и 1984 година формацията отново е на линия в обновен състав. Истинското завръщане за групата обаче настъпва през 90-те години, когато Metallica правят кавърверсия на една от нейните песни - "Killing Time" и я издават като допълнение към сингъла си "The Unforgiven". Последният студиен диск на Sweet Savage е "Regeneration" (2011). Представянето му на живо ги отвежда на редица престижни фестивали в Европа – в Дъблин те свирят на една сцена с Iron Maiden, а в Белфаст са съпорт на Дийп Пърпъл (Deep Purple). През 2011 стават и чат от програмата на един от най-посещаваните рок фестивали на стария континент – Download Festival.

Афишът на фестивала:

7 ЮЛИ, СЪБОТА

GODSMACK
CLAWFINGER
SCAR SYMMETRY
SWEET SAVAGE


8 ЮЛИ, НЕДЕЛЯ

GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
KAISER CHIEFS
UGLY KID JOE
LOU GRAMM – THE VOICE OF FOREIGNER



БИЛЕТИ:

Цените на пълен билет за двудневния фест са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички