Хубав Атлас... в празен вторник


Хубав Атлас... в празен вторник

2803

Дори и в столицата клубният живот зацикля притеснително, приятели!

То не е криза, не е чудо! Миналата година по това време вреше и кипеше от участия и публика, сега 30 души на кръст се считат за прилична агитка.

Вярно, вторник все още се води за делничен ден, дори в "безработна" България, но говорим за една от най-обичаните и хитови родни групи в случая. Атлас и преди са забивали готино в клуб Студио 5, но предимно в акустичен или полуакустичен вариант. Сега за втори път (първият на 10 април) беше друго. Рок бенд в пълен състав с две китари, бас, барабани, клавишни и една красива (музикално и буквално) цигулка.

Като прибавим и мултимедия, натъпкана с фотоси на смайващите картини на певеца Веско Зерлиев и изпипаните три нови клипа на Атлас, ситуацията определено отиде накъм стойностно художествено шоу, поднесено с много лекота и настроение.

И друг път съм го казвал, инатът на Писарски е едно от най-хубавите неща в опустяващата рок история на страната ни. Почти 30 години този музикант остана верен на себе си и мисията на своята рожба – Атлас. Защото тази група не просто се слуша или гледа, тя се колекционира. Понеже е култ.

"Музика в картини" бе наречен изисканият лайв на формацията, който продължи линията на тандема Писарски – Зерлиев да съчетава музикално и изобразително изкуство по много приятен и пъстър начин. Освен Пепи и Веско, постоянни членове на актуалната формация на една от най-старите действащи рок групи в България са и повече от солидните музиканти Иван Несторов, Божо Тренков и Димитър Запрянов.

Концерт в две едночасови части, включващ половината песни от последния албум "Между вчера и утре", плюс няколко вечни Атлас-класики и в бонус - кавъри на Maroon 5, Пол Саймън и Роби Уилямс (Robbie Williams).

За 27-28 години на сцена, Атлас нямат и грам вид на уморена група. Винаги звучат свежо и различно. Не знам как става, но лайфовете им са много усмихнати и положителни.

Ето какво пропуснаха тези, които не дойдоха да послушат красивата музика на "Атласите":

Така се събужда денят
Играта свърши
Капка от любов
Not Your Perfect Guy
This Love (Maroon 5)
You Can Call Me All (Paul Simon)
Песен за истината
Get Yourself Free
Angel (Robbie Williams)
Кукла
Моят пролетен ден
Танцува тя сама
Picture Of You
Един щастлив празен ден
Пак ли вали в очите ти
I’m Yours
Love Me Do
Never Can Tell
Била си ти
Древноримски гадател
Есенни цветя

Пепи Писарски предостави официалния сетлист на шоуто, специално за MySound.bg, след като се увери, че не сме от "Мюзикаутор" :)

Със сигурност нещо трябва да се промени в нощния живот на столицата към днешна (кризисна) дата. Може би този живот трябва да стане дневен. Самоубийство е да правиш рок концерт в часовете около полунощ, в средата на седмицата. Гаранция, че от 18-19 часа, група от калибъра на Атлас ще спука по шевовете клуб от калибъра на Студио 5. (Не че Теодосий Спасов събра повече от 20 души на същото място от 19 часа!)

Всъщност, делничният концерт в Студио 5 може да се опише и само в едно изречение:

Хубав Атлас... в много празен вторник!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички