The Prodigy и Sum 41 сред звездите на Spirit Of Burgas 2012


The Prodigy и Sum 41 сред звездите на Spirit Of Burgas 2012

3938

Българските фенове получават уникалния шанс да са едни от първите в Европа, които ще чуят на живо парчета от дългоочаквания нов албум на Продиджи (The Prodigy), носещ работното все още заглавие "How To Steal A Jet Fighter".

Лиъм Хаулет (Liam Howlett) и Ко. ще представят част от него на втория ден от фестивала Spirit Of Burgas 2012. Както MySound.bg нееднократно информира, събитието ще се състои на Централния плаж в града на 3, 4 и 5 август.

Очаква се "How To Steal A Jet Fighter" да бъде по-мрачен и тежък, както самият фронтмен на британците споделя в едно от първите си интервюта по повод новия проект. Той сподели, че след парти албума "Invaders Must Die"(2009), всички са суперентусиазирани да са отново заедно в студио, наблягайки на по-тъмния и "сериозен" саунд на парчетата, какъвто той самият предпочита.

Едва ли има човек, който да не помни абсолютно взривяващото шоу, което Лиъм, Keith Flint (Кийт Флинт) и Maxim (Максим) стовариха върху 18-хилядната публика на Централния плаж в Бургас през 2010. Това, което ни очаква от Продиджи това лято, обещава да надмине предишното им участие, което, макар и да е трудно да си представим, е напълно по силите на тримата британци. До момента от "How To Steal A Jet Fighter", който ще се появи до края на годината, групата изпълнява парчетата "A.W.O.L" и "Dogbite", а заглавията на останалите нови тракове, които ще прозвучат на Spirit Of Burgas 2012, ще станат ясни скоро.

Подготовката за феста вече е факт. Изгражда се най-голямата сцена в България и на Балканския полуостров с размери 27 на 18 метра и височина 20 метра. "Най-великата денс група за всички времена",  според класацията на сп. Mixmag, обещава мощно изпълнение, влудяващи сценични ефекти и както винаги уникален сетлист.

Канадската банда Sum 41 (на колажа вляво) ще удари непосредствено преди Продиджи. Гостите са обещали репертоар с парчета както от последния си студиен албум - "Screaming Bloody Murder", така и най-важното от кариерата си дотук.

Историята на групата започва през 1996, когато Deryck Whible и Steve Jocz се събират и създават формация под името Kaspir. Променят названието ѝ още същата година, на 28 септември, поради участие в шоуто Supernova, което пък се пада на 41-то число на лятото, и хоп – Sum 41 (от summer, лято). В настоящия състав на бандата са: Deryck Whibley (вокал, ритъм китара), Tom Thacker (соло китара, бек вокал), Jason McCaslin (баскитара, бек вокал) и Steve Jocz (барабани). Трудно е да се определи жанрът на Sum 41 поради сложната комбинация от различни музикални стилове и по-зрелия, сериозен и тежък саунд в късните албуми – от поп пънк, пънк рок и рапкор, звученето им преминава към алтърнатив рок и метъл.

Дебютът "All Killer, No Filler" излиза през 2001, а успехът въобще не се бави – още първият сингъл, "Fat Lip", достига №1 едно във всички класации. "All Killer, No Filler" е сертифициран платинен албум в САЩ, Канада и Великобритания. След него следват още четири студийни творения - "Does This Look Infected?" (2002), "Chuck" (2004), "Underclass Hero" (2007) и "Screaming Bloody Murder" и средно по 300 концерта годишно. Sum 41 обожават дългите световни турнета, повечето от които продължават повече от година. Именно благодарение на тяхната европейска обиколка ще можем да ги видим и у нас.

Spirit Of Burgas се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място - с тази на Solar. Те са в основата на повечето промени в тазгодишния фестивал, както и на концептуалното му развитие в по-модерна и атрактивна посока.

Част от всичко това ще бъде и Beck’s – немска марка бира № 1 едно в света, която за поредна година с гордост партнира на фестивала.

Цени на билетите до 15 юли:

SPIRIT of Burgas 3-day Full Festival Pass - 200 BGN/SPIRIT of Burgas & Solar Dance Arena/
SPIRIT of Burgas 3-day Pass - 130 BGN
Solar Dance Arena @ SPIRIT of Burgas 3-day Pass - 90 BGN

SPIRIT of Burgas 1-day Full Festival Pass – 90 BGN
(SPIRIT of Burgas & Solar Dance Arena)
Spirit Of Burgas 1-day Pass - 60 BGN
Solar Dance Arena @ Spirit Of Burgas 1-day Pass - 35 BGN

Билетите са в продажба чрез www.Eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички