Kavarna Rock 2012: епичен


Kavarna Rock 2012: епичен

1891

Каварна отново ще бъде столица на тежката музика у нас и ще срещне звезди и фенове на рока и метъла на традиционния фестивал Kavarna Rock 2012.

Събитието ще се проведе между 13 и 15 юли. Тази година програмата е насочена към класиката в жанровете и хедлайнъри ще бъдат знакови банди, любими на поколения вече няколко десетилетия.

Сред акцентите в първия ден на Kavarna Rock акцент ще е супергрупата DIO Disciples, сформирана в чест на творчеството на един от най-великите вокали – покойния вече Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio). Освен тях на сцената ще видим легендата на съвременния рок – басистът, вокалист и композитор Глен Хюз (Glen Hughes), чието име се свързва с емблеми в китарната музика, като Trapeze, Deep Purple, Gary Moore, Блек Сабат (Black Sabbath) и други. Третият хедлайнър в първата вечер ще бъде Michael Schenker – име, което вдъхновява редица ценители на първокласния хард рок звук вечер повече от 3 десетилетия.

По време на втората вечер  – 14 юли, ще се изявят иконите на крисчън глем метъла от Калифорния Stryper, ветераните на американския хеви метъл Dokken и звездната хард рок формация Big Noize, която ще свири у нас със специалното участие на канадския вокал Sebastian Bach (Skid Row, The Last Hard Men).

Третата нощ е посветена на екстремния звук и публиката ще бъде отнесена от зрелищни спектакли, тежки рифове, мощни вокали и безкомпромисен ритъм. В неделя на сцената ще се развихри движещата сила в съвременния пауър метъл Камелот (Kamelot), смазващо мощната метъл симфония на италианците Rhapsody Оf Fire и кървавото пиршество в шокиращия спектакъл на Lizzy Borden.

Разбира се, в събитието ще участват някои от най-добрите родни хард рок и метъл банди. Всички те ще представят сетове от изцяло авторска музика, включваща не само хитове от дискографията им дотук, но и чисто нови парчета, някои от които ще прозвучат за първи път на сцената на Kavarna Rock 2012.  

На 13 юли фестивалът ще стартира с Б.Т.Р. – група, която вече близо 20 години е вярна на себе си, но и постоянно се развива музикално и стилово. Последното им постижение е първото място в конкурса "Златна пролет" на БНР с новата им песен "Защо". Парчето, което се сдоби и с впечатляващ клип с участието на Асен Блатечки, е първата авторска композиция, която Б.Т.Р. пускат от 4 години насам. И ако съдим по него, групата определено има нов материал, който си заслужава да бъде чут на живо от сцената на Kavarna Rock 2012. Освен тях на сцената на 13 юли ще излезе и една от най-интересните нови банди у нас - Команда 5. Групата е страничен проект на китариста, композитора и текстописеца на Б.Т.Р. Кирил Божков, който заедно с басиста Орлин Маринов, Георги Милев (барабани), Илиян Илиев (китара) и талантливата им вокалистка Яна Галинова ще свирят авторски парчета от предстоящия си дебютен албум, който е в класическа хард рок стилистика.


Втората вечер на фестивала – 14 юли - ще посрещне един неочакван тандем – D2, със специалното участие на първия си вокал – Дичо (Di4o). Бандата ще изсвири песни от началото на кариерата си, до най-новите от предстоящия им албум, който ще излезе през есента. И публиката на Kavarna Rock ще се убеди, че дългото чакане си е заслужавало. До броени дни на D2 ще снимат нов видеоклип, за който момчетата направиха национален кастинг. Това лято се очертава доста напрегнато, с участия на фестивала "Гитариада" в Сърбия, мастериране и смесване на албума им в Лос Анджелис и продуцентска дейност около националния конкурс за ученически банди "Голямо междучасие".

На 15 юли на сцената на Kavarna Rock ще чуем титаните на българския метъл и хард рок – Ахат. Бандата няма нужда от представяне на фона на над 20-годишната си кариера, в която неуморно коват съществена част от историята на родната тежка музика. След повторното си активизиране в първото десетилетие на 21 век, Ахат записаха цял албум преди 2 години, а това лято предстои да влязат в студио за още нов материал. Публиката вече знае новите им песни, макар че до момента не са издавани и Kavarna Rock 2012 ще бъде пореден шанс да сме сред първите, които ще разберат какво приготвят в момента хеви метъл класиците.

Компания в неделя ще им правят и Ренегат – група с 10-годишна история, в която впечатляват безкомпромисните им усилия, постоянна активност и непрекъсната амбиция да правят и издават музиката, която харесват. Бандата  пусна последния си албум "Ренегат 2012" за свободно сваляне на сайта си и до този момент проектът има над 13 000 прослушвания и тегления. Рокаджиите представят новия си китарист Петър "Вължана" Маринов.

Билети – в мрежата на Eventim.bg:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/kavarna-rock-2012-kaliakra-stadium-267906/event.html

Kavarna Rock 2012 е на:
http://kavarna-rock.com
http://www.facebook.com/KavarnaRock

Събитието се осъществява с генералната подкрепа на община Каварна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички