Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Kavarna Rock 2012 започна с почит към Рони Джеймс Дио


Kavarna Rock 2012 започна с почит към Рони Джеймс Дио

2939

Първата вечер от тазгодишното издание на Kavarna Rock бе посветена на паметта на Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio), а като хедлайнър се изяви групата, сформирана в негова чeст – Dio Disciples.

Преди тях на сцената се качиха българските банди Команда 5 и Б.Т.Р., както и Michael Schenker и Глен Хюз (Glenn Hughes) със своите звездни формации.

Освен първокласни концерти, допълнителна емоция за публиката беше, че всички имаха възможност да се срещнат, да получат автограф и да се снимат с чуждестранните гости в специална тента във фестивалната зона. Водещ на фестивала, който представяше всяка от бандите и забавляваше публиката от сцената между концертите, беше Звезди от Axaт.

Програмата на Kavarna Rock 2012 на 13 юли стартира в около 17.30 часа с младата българска група Команда 5. Нейната вокалистка Яна очарова публиката с мощния си глас и сценично поведение, а стилът на бандата, съчетаващ хард рок с красиви мелодии и запомнящи се китарни рифове определено бяха приятно начало на вечерта. Веднага след тях на сцената се качи Б.Т.Р. – любима група на публиката на Kavarna Rock, което пролича от топлото посрещане и силната подкрепа от страна на феновете по време на целия им концерт. Той включваше хитовете "Елмаз и стъкло", "Цвете от луната", "Море от любов" , "Спасение", "Дюн", "Нощни влакове" и новият им сингъл "Защо", с който групата доказа, че 20 години след началото Б.Т.Р. не само са верни на себе си, а и постоянно се развиват музикално и стилово.

Малко преди 20.00 часа на сцената на Kavarna Rock излезе и първият чуждестранен гост на фестивала – Michael Schenker, който представи последния си проект Temple Оf Rock с Doogie White на фронта.

Шоуто на музиканта стартира с "Into Тhe Arena", продължи с "Armed Аnd Ready" и в продължение на час от сцената прозвучаха още "Another Piece Оf Meat", "Before Тhe Devil Knows You're Dead" и "Let It Roll", както и емблематичното парче на Скорпиънс (Scorpions), които Michael основава с брат си Рудолф (Rudolf) - "Rock You Like A Hurricane". Изключителният китарен стил и първокачественият хард рок, които за запазена марка на Schenker, не оставиха публиката безучастна и виковете и аплодисментите ѝ ставаха все по-шумни до края на сета.

След кратка пауза на сцената се качи легендарният британски басист и вокалист Глен Хюз. Неговите чести посещения у нас и топлите му отношения с българската публика проличаха от самото начало на концерта – феновете пееха с пълно гърло парчетата от сетлиста му, включващ хитове като "Stormbringer", "Might Just Take Your Life", "Sail Away", "First Step Of Love", "Can’t Stop The Flood" и други. Сцена и публика се сляха в едно на последните парчета от концерта - "Mistreated" и "Soul Mover", между които Глен няколко пъти каза развълнувано: "България, обичам ви!".

След високата летва и вълнението, което шоуто му предизвика у феновете, посоката на настроението сочеше само нагоре. И скоро нивата на адреналин достигнаха своя връх с излизането на сцената на Dio Disciples (на снимката). Бандата откри изявата си със "Stand Up And Shout" и "Holy Diver". Още с първите куплети и припеви присъстващите си припомниха безсмъртната музика на Рони Джеймс Дио чрез вдъхновените интерпретации на мощния глас на бившия вокал на Джудас Прийст (Judas Priest) - Тим "Ripper" Оуенс. Сякаш за да засили емоцията от срещата между публиката и бившата банда на Рони, на последните акорди електрическото захранване на стадиона спря за 1 минута, в която публиката избухна в мощни аплодисменти и скандиране на "ДИО", дирижирани от Тим и групата.

Емоционалната атмосфера бе нажежена още повече от следващия вечен хит "Don't Talk To Strangers", след който зад микрофона застана вторият гост вокал на групата - Toby Jepson, и изпя "Egypt", "Children Оf The Sea" и "Kill The King".

След това заедно с Тим и бандата забиха песни от цялата дискография и периоди в кариерата на Рони - "Magica Theme", "Lord Оf Тhe Last Day", "All Тhe Fools Sailed Away" на Дио, "Neon Knights" и "Mob Rules" от периода с Black Sabbath, "Catch Тhe Rainbow", "Long Live Rock 'n Roll", "Man Оn Тhe Silver Mountain" и "Stargazer" от периода с Рейнбоу (Rainbow).

Последните две парчета, с които Dio Disciples завършиха изключителния си концерт, бяха "Heaven And Hell" и "We Rock". След тях светлината на сцената и звукът бавно затихнаха, а музикантите споделиха: "Сигурни сме, че Рони ни гледаше отгоре. И се усмихваше!".

Втората вечер на Kavarna Rock 2012 ще срещне българската публика с D2 feat. Дичо (Di4o), Big Noize feat. Sebastian Bach, Докън (Dokken) и Stryper.

Програмата стартира в 18.30 часа.

Снимки на Красена Ангелова - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички