Джордж Майкъл пя в Парижката опера


Джордж Майкъл пя в Парижката опера

3529

Джордж Майкъл (George Michael) стана първият поп певец, изнесъл концерт, подкрепен от симфоничен оркестър в Парижката опера (Пале Гарние).

Приходите от галата бяха предоставени на благотворителната организация Sidaction, информират световните агенции.

Британският изпълнител е отново в топформа и е напълно възстановен от пневмонията, принудила го да отложи турнето си "Симфоника" (Symphonica Tour) във Великобритания и Европа миналата година. Той напълни величествения Пале Гарние, който побира 2 000 души.

Майкъл изпълни някои от най-големите си хитове и известни американски песни, след което разлюля публиката с експлозивния финал с "Freedom" и "White Light".

Билетите за концерта достигнаха цена от 1300 евро, като в тях се включваше и специална вечеря. На организиран търг бяха събрани 68 000 евро като вечеря за шестима с Джордж Майкъл в лондонския му дом беше продадена за 31 000 евро.

След събитието около 250 звезди се срещнаха с певеца по покана на организаторите Лин Рено и Пиер Берже. "Единствената ваксина срещу СПИН е презервативът", заяви Берже, приятел на покойния дизайнер Ив Сен Лоран и съосновател на организацията Sidaction. А певецът и шоумен Рено похвали Джордж Майкъл за това, че винаги е подкрепял "безопасния секс".

Концертът и вечерята донесоха на Sidaction около 289 000 евро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички