Sevi организират второ издание на маратона Rock It


Sevi организират второ издание на маратона Rock It

2942

Второто издание на 23 & ½ Rock It Marathon приближава със страшна сила.

Събитието ще се състои в столичния бар Rock It на 12, 13 и 14 октомври. Музикантите от популярната банда Sevi (Севи) и управата на заведението са в основата на организацията, обещавайки клубът да се превърне в малък Уудсток, но осъвременен и побългарен. Яки дози пънк, ска, блус и рок и алтърнатив саунд, интересни гости, бира и много забавление очакват посетителите.

Фестът е тематично разделен по вечери, по време на които ще се изявят както утвърдени музиканти, така и набиращи скорост млади банди и нови таланти. Ако се пресметне, се събират 23 и половина часа купон, поясняват организаторите. Акцентът е върху авторската музика на участниците.

Пънк и ска ще се вихрят на 12 октомври, блусът ще се лее на следващия ден, а алтърнатив и рок ще разклатят Rock It на финала.

Предстои всеки фестивален ден между 17.00 и 22.00 часа щафетата да си подават Млък,Tornado (Торнадо), Dеlta Roots, Васко Кръпката, Soundbleed, Sheky And The Bloodrain и много, много други. Музикалният пъзел ще се допълва от безплатна бира в така наречения Kamenitza Rock Hour (от 18.00 до 19.00 часа), мърчъндайз на бандите и интересни гости. На събитието ще се изяви и световноизвестна рок група, проявила желание да подкрепи каузата за повече българско творчество на живо.

Водещ ще бъде Пеци Станоев от Пеци Пецито Бенд. Събитието е замислено като своеобразен форум за обмяна на опит и идеи между музикантите, показвайки, че българският рок не само е жив, но и раздава здрави шутове. Целта е да "освободи" потенциала на авторското творчество от анонимността на гаражите и да му даде трамплин за нови смели идеи.

Rock It се провежда за втори път. За лица на настоящето издание са поканени Васко Кръпката и Денис Ризов.

Впрочем, Sevi вече направиха генералната си репетиция за феста в Rock It на 10 октомври. Виж снимки на Мартин Цанков от концерта ТУК!

Нестандартната софт рок група, която дебютира пробивно с албума , залага на авторската музика. Много от песните им се излъчват по редица американски и европейски радиостанции.

Както MySound.bg вече огласи, сингълът "LImited Edition" (клип - ТУК) беше N 1 в класацията на Z-Rock - Kamenitza Rock 40.

Виж малко от хепънинга на Rock It 2011:

http://www.youtube.com/watch?v=HWhKpSPheMs

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички