Gravity Co. дадоха име на новия си албум, стартират клубно турне


Gravity Co. дадоха име на новия си албум, стартират клубно турне

3977

Дългоочакваният - четвърти студиен албум на Gravity Co.(Гравити Ко), ще се казва "Lost Satellite".

Името идва от единствения инструментал в проекта. Както MySound.bg вече извести, неговата предпремиера се състоя в Sofia Live Club през юни.

Официалното представяне на "Lost Satellite" е обявено в столичния клуб Mixtape 5 на 13 декември. Датата е много специална за бандата. Точно на нея се навършват 10 години от издаването на суперуспешния дебютен диск "U". Kонцертът в Mixtape 5 ще бъде разделен на две части. В първата феновете ще могат да чуят целия нов албум, а във втората Gravity Co. ще изсвирят хитовете си дотук. "Не хитове, а направо шедьоври са това", обясни с усмивка фронтменът Явор Захариев, подчертавайки, че той няма почти никакъв принос в новите парчета. "Аз само ги изпях", поясни вокалистът. Главни "виновници" за тях са китаристът Иво Чалъков и клавиристът и основател на формацията - Петър Съмналиев.

В Mixtape 5 ще може да бъде закупен "Lost Satellite" в CD формат и на винил. Клубът отваря врати в 20.30 ч. Специален диджейски съпорт на събитието ще окажат Strange Affection и Ginger Head.

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на www.ticketplus.bg.

10 са парчетата в албума. Всички текстове са написани от Борис Чеширков, с когото групата работи повече от 6 години. Интересен факт е, че освен завърналия се през 2010 оригинален певец Явор Захариев, като водещ вокалисти в някои от парчетата се изявяват Иво Чалъков и Борис Чеширков. Записът е доста по-разнообразен в стилово отношение от предходните, като към атмосферичната звукова среда, запазена марка на Gravity Co., са включени и доста агресивни китарни и синт рифове. Преобладават ъпбийт парчетата с електро-звучене, а на моменти са включени дори елементи на олдскуул хип-хоп.

Записите са продуцирани от Георги Станев, Иво и Петър и са осъществени в Studio X. Албумът е мастериран в лондонското студио The Exchange Mastering от Майк Марш, работещ с някои от най-големите имена на световната музикална сцена, сред които Massive Attack, Depeche Mode (Депеш Мод), The Prodigy, Chemical Brothers (Кемикъл Брадърс) и други.  

Дни преди родните алтернативисти да поемат на турне из България - на 7 декември от 11.00 ч. в Radio Cafe, най-нетърпеливите фенове ще имат ексклузивната възможност да чуят предпремиерно "Lost Satellite". Вход свободен.                     

Бандата ще изнесе още десет концерта в големите градове. Обиколката се осъществява с помощта на Kilbeggan.

Паралелно с издаването на новия си албум, музикантите съвместно с ЧЕЗ България стартират инициатива за насърчаване на енергийната ефективност, като с дисковете ще раздават специална брошура. В нея ще бъдат разяснени ползите от употребата на енергоспестяващите уреди и ще разяснят за избраната от тях апаратура, с която осъществяват студийна и концертна дейност и благодарение на която пестят над 70% от консумираната енергия.

Още -на:
 
www.gravityco.com
www.facebook.com/gravityco

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички