Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Три години група Sevi


Три години група Sevi

6440

И на третия си рожден ден музикантите от Sevi (Севи) пак бяха различни! И от другите, и от самите себе си.

На най-активната българска рок група в момента определено й се бачка здраво и това й доставя гигантско удоволствие. Изглеждат като петорка безгрижни милионери, пълни със свободно време, които си "чешат крастата" с правене на детайлни музикални проекти.

На партито "Три години група Севи" в столичия клуб "Фейт" фронтдамата Светлана Близнакова изгря в съвсем нова роля. Освен че е мноооооогооооо яка певица, се оказа, че е и добър оратор. Севи така обзорно и обиграно разказа историята на музикалната си кариера през последните десетина години, че ако някога в България рок музикантите си направят парламент, горещо им я препоръчвам за председател на Народното рок събрание!

Иначе в уж "мъртвия" на клубно ниво януари, сладурският клуб "Фейт" пак беше пълен до дупка. И то само с адски фреш физиономии.

Обичам това място!

Обичат го и членовете на Севи, които са си направили нещо като постоянна база там!

Музикантите бяха декорирали сцената с късчета от тригодишната си история в плакати от участия, текстове и мултимедия. Светлана пък, като истински "Мастер Ъф Серемони", разказа подробно за първата си песен, за авантюрата си в Италия, за "спасителя" Рали Велинов, за новото начало, за промените в оригиналния състав на бандата й (много от бившите членове бяха на партито), за първите успехи в България и отвъд океана, за рок маратоните по 23 часа и половина, за дебютния албум "What Lies Beyond", за националното турне, за първия акустичен концерт, та чак до актуалния сингъл и видеоклип "Victim" и колаборацията с дуото Sugar DJs.

Относно песните в около 70-минутния сет, те бяха добре познати на феновете на групата, но подредени в безупречна хронология. Поредна арт-порция от Севи  Бенд. При тях винаги има и малко театър, аристократичност и фин стил, леко нетипичен за рок група. Ще рече човек, че празнуват не три, а 30 години заедно. Доста светкавично вдигат нивата.

За финал Данчо от "Фейт" изнесе на сцената една миниторта с размери на портокал. За тригодишна група – толкова! Но пък от сърце!:)

След края на този биографичен лайв, във ВИП-сепарето на клуба, кръстено Sevizeum, членовете на Севи  продаваха 11- те уникални тениски и други аксесоари. Разбира се, стана навалица. Така и не разбрах кой се дореди и кой не.

Дано само като компенсация не са дали Танчето на някой фен, останал без тениска, изрисувана ръчно от Светлана!

Група Севи е в състав: Светлана Близнакова (Севи) – вокал, Таня Апостолова – кийборд, Боби Зашев – китара, Рали Велинов – бас и Павлин Иванов - ударни.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички