Eлектро суинг звездата Alice Francis гост на Smugglers Swing Club


Eлектро суинг звездата Alice Francis гост на Smugglers Swing Club

5311

Smugglers Swing Club влиза в новата година с много актуална музика, интересни артисти и големи планове за бъдещето.

Първото събитие от винтидж поредицата за 2013 ще се състои столичния клуб Mixtape 5 на 9 февруари, когато организаторите от The Smugglers Collective (Смъглърс Кълектив) и Kilbeggan Irish Whiskey имат удоволствието отново да поканят ценителите в своята машина на времето към ерата на суинга и рок-ен-рола.

Специален гост на популярната серия този път ще бъде едно от най-актуалните имена на европейската електро суинг сцена, откритие на самия Parov Stelar и изгряваща звезда от неговия лейбъл, Alice Francis. Чаровната германка наскоро издаде дебютния си албум "St. James Ballroom" и заедно с групата си вече е покорила половин Европа като съпорт на имена като Parov Stelar Band и Caravan Palace. Следващата дестинация за екзотичната вокалистка е България.

Зад пулта отново ще бъдат диджеите от The Smugglers Collective, които ще представят най-доброто от старата школа, както и актуални суинг, рок-ен-рол и електро суинг хитове.

Освен стилно ретро и нео-ретро звучене, събитието ще предложи на присъстващите незабравимо пътуване във времето, в което танци, музика и мода на отминали епохи ще преживеят своя ренесанс за една нощ.
 
Специално за случая, Mixtape 5 ще бъде преобразен в истинска бална зала от годините на Голямата депресия в Щатите. На станалия вече традиция автентичен винтидж будоар всички дами ще могат да се сдобият с ретро грим и прическа. Гостите на суинг клуба ще могат да увековечат парти атмосферата в специално изградения за целта фото ъгъл.

Критиката нарече Alice Francis Първата дама на новата суинг ера! В допълнение към уникалния си глас, поп мелодиите и джаз вокалите, наподобяващи величия като Billie Holiday (Били Холидей) и Eartha Kitt, огромната доза актьорски талант и кабаретно сценично поведение, смуглата изпълнителка бързо се отличава сред  мнозинството изгряващи електро суинг музиканти и с изключителните си способности да създава хитове.

Заедно с групата си създава непорторимо звучене, съчетавайки чарлстона и джаза на 20-те години на миналия век с електронни и хип-хоп мотиви. Самата Francis, която често е сравнявана с легендарната Josephine Baker, определя стила си с имена като The New 20’s или Neo-Charleston.

Нейните качества на артист, певец, композитор и убедителното ѝ сценично присъствие бързо биват забелязани от самия кръстник на електро суинга Parov Stelar, който издава и дебютния албум на певицата през собствения си лейбъл Etage Noir. Следват хитове като едноименната пиеса "St. James Ballroom" и "Shoot Him Down". Впоследствие Parov Stelar (Паров Стелар) прави и няколко ремикса на “Shoot Him Down”, които веднага се превръщат в електро суинг химни. The New 20’s вече покори Ню Йорк, Лондон, Шанхай, Париж, Берлин, Виена и много други, а сега идва ред и на София.

Вратите на клуба ще отворят в 21.00 ч., стартът на винтидж треската ще бъде даден в 22.00 часа.

Билети за Smugglers Swing Club се продават чрез мрежата на Ticketstream в цялата страна на цена от 12 лева. Пропуските могат да бъдат закупени на касите на "Oфис 1", М-Тел, TBI Credit, "Ориндж", "Техномаркет", "На тъмно", "Строежа", бар "Петък" и други, както и онлайн на Ticketstream.bg.

В деня на събитието и на място в Mixtape 5 билетът ще струва 15 лева.

Още - на:

Smugglers Swing Club: www.facebook.com/SmugglersSwingClub

Alice Francis
: www.facebook.com/alicefrancismusic  

От феномен Smugglers Swing Club се превърна в традиция. Партитата имат за цел да популяризират пред по-широка аудитория винтидж музиката, култура и начин на забавление, поднесени с модерен привкус.

След като феновете на стила успяха вече да видят на живо някои от най-актуалните имена в суинг и електро суинг сцената, The Smugglers Collective са подготвили още главозамайващи изненади и зрелищни концерти за следващите събития с марка Smugglers Swing Club.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички