Мега латино парти с група Акага преди Нова година


Мега латино парти с група Акага преди Нова година

4181

Фюжън бенд Акага изпраща 2013 с мегапарти в зала 3 на НДК на 28 декември.

Life Is Latino е мотото на събитието, по време на което ще се изявят и латино диджеите Alex и Dobcho. Освен тях, на сцената ще се качи и женското трио LaTiDa. Красавиците, които бяха беквокалистки на Акага в шоуто "Музикална академия" по ТВ7, не спират да набират популярност след желязната школа на група Бон-бон и участието с Поли Генова в "Евровизия".

За най-запалените фенове, от "Кариока Ивент" са осигурили ограничен брой  VIP билети по 100 лв. с редица предимства – резервирана маса близо до сцената и дансинга, неограничена консумация на напитки и възможността безплатно да закарат своите клиенти до всяка точка на София. VIP прпопуските са чудесна възможност за най-запалените фенове да бъдат близо до любимата си формация, а гостите, избрали събитието за свое новогодишно парти, да се насладят отблизо на концерта.

Вратите отварят в 21.00 часа, билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, TicketStream, Ticket Pro u Ticket Portal, както и във водещите търговски центрове в страната.

След участието си в "Музикална академия", музикантите от Акага ще взривят зала 3 на НДК с най-доброто от света на латино културата.

Бандата е отлично позната на феновете в България, откроявайки се с динамичното си свирене и заразно добро настроение. Музиката на групата е уникална комбинация от фюжън, джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и дори хип-хоп.

Музикантите са считани за основатели на модерния български саунд. Те имат шест албума, като последният ("20 години") излезе в края на 2011. Когато се появява, Акага е родна първата група, извън познатите биг бенд състави, която има брас секция като водеща в нейната музика.

През първите години от съществуването си музикантите работят предимно в България, издават 3 албума ("Broken Dreams", "Защо" и "Когато виждаш"), а популярността им расте. Пътят нагоре продължава и формацията излиза извън пределите на страната – през 1998 и 1999  се представя на джаз фестивала в Монтрьо на сцени на открито.

През 2007 членове на групата са Краси Куртев (фронтмен, бас китара; Георги Велев (тромпет, вокал), Иво Казасов (тромпет, вокал), Краси Кирилов-Джоджо (тромбон, вокал), Калин Петров (клавир), Петър Главанов (китари) и Димитър МитевДънди (барабани).

В този състав Акага се завръща в България с голям концерт в зала 1 на НДК.

Публиката ги приема горещо и това е причината формацията да се установи отново в родината си. През последните три години Акага записва 5 успешни сингъла. Бендът сключва договор с продуцентска компания "Монте Мюзик", която издаде и последните им два албума и работи активно по реализиране на съвместни музикални проекти с известни български и чуждестранни изпълнители, между които Графа, Дичо, Тома, Спенс, Buzz D`Angelo, Mellow Mac, Pedro Lugo Martinez (El Nene) и други.

Освен авторски парчета, Акага обещават интересни фюжън ритми и кавъри на най-добрите латино хитове.

Н.Пр. Тересита Капоте - извънреден и пълномощен посланик на Република Куба, ще открие мегапартито "Животът е латино!". Тя ще приветства всички присъстващи и ще ги направи съпричастни към една кауза, която приема за своя цел и мисия – "Свобода за петимата от Куба". Освен нея, на това грандиозно събитие ще присъстват и голяма част от посланиците на латиноамериканските държави у нас.

DJ Alex открива магията на салсата през 1999. Скоро след това започва да пуска като салса диджей, като партитата му постепенно стават много популярни и  получава покани за участия във всички по-значителни салса събития в България. Награждаван е за най-добър салса диджей у нас. Има редица участия в чужбина.

DJ Dobcho започва своята кариера като диджей преди 8 години във Варна. Латино партитата, които организира в няколко клуба, се посещават от всички школи по танци в града. Работил като диджей с едни от най-големите имена в латино музиката, посетили България - Jimmy Bosch, Frankie Morrales. Според него музиката на парти трябва да е микс от класики и най-новите песни.

Любими изпълнители на DJ Dobcho са Ray Baretto, Eddie Palmieri, Sonora Poncena, El Gran Combo, Isaac Delgado, Hector Lavoe и други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички