Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Thirty Seconds To Mars, Offspring и Mando Diao на Sofia Rocks


Thirty Seconds To Mars, Offspring и Mando Diao на Sofia Rocks

3927

Петото издание на популярния фестивал Sofia Rocks ще се проведе на 6 юли.

Тази година локацията е стадион "Академик", а организаторите от "Болкън Ентъртейнмънт" отново са заложили на едни от най-горещите рок банди – групата Thirty Seconds To Mars, протопънкарите The Offspring и шведските инди рокаджии Mando Diao.

Билетите за фестивала влизат в продажба в понеделник, 3 февруари, точно в 10.00 сутринта. Първите 500 бройки от категориите правостоящи-терен и правостоящи-пред-сцена ще са на специална промо цена от 80 и 100 лв. След изчерпване на количествата, цената на регулярен пропуск ще бъде 90 и 110 лв. съответно. Пропуските може да закупите в мрежата на Eventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет". За феновете на Thirty Seconds To Mars ще бъде пусната и лимитирана серия ВИП билети, които могат да бъдат закупени от www.adventuresinwonderland.com.

Американската рок банда Thirty Seconds To Mars има 4 студийни албума, над 50 музикални награди, световен рекорд на "Гинес" за най-дълго турне на рок банда (60 държави от 6 континента), над 311 концерта пред 3 мил. човека и редица впечатляващи видеоклипoве, достигащи висините на филмови продукции.
 
Групата е сформирана през далечната 1998 от братята Jared и Shannon Leto. Отличителният им агресивен и в същото време мелодичен саунд приковава вниманието още в първия им албум "A Beautiful Lie", който заковава почти 2 милиона продадени копия. Това моментално ги изстрелва сред най-популярните групи в САЩ и Европа. Особен момент в творческия им път е създаването на "This Is War". Дискът достига 18-то място в класацията на Billboard 200, а парчето "Hurricane" отнася редица прилагателни и синоними на "скандално". С "Love, Lust, Faith Аnd Dream" (2013) бунтарите обръщат посоката и решават да изпратят копие на сингъла “Up In The Air” на борда на космическия летателен апарат Dragon на SpaceX CRS-2. Емблематичното парче отнася и наградата за най-добър рок видеоклип за 2013 по време на MTV Video Music Awards.

Както MySound.bg писа, инди рокаджиите бяха в афиша на за първото издание на фестивала Loop Elevation в Разлог през 2011, но събитието не се състоя.

На сцената на Sofia Rocks за първи път в България ще се изяви най-продаваната за всички времена пънк рок банда The Offspring (на снимката). Групата, формирана от гимназиална мечта и страст към музиката през далечната 1984, има 9 албума, една компилация и три DVD-та, чиито продажби надхвърлят 32 млн. копия.  

Възродили популярността на пънка през 90-те, музикантите преминават през серия от трансформации, за да стигнат до вече познатия съставDexter Holland (вокалист, ритъм китара), Noodles (китара), Greg K. (баскитара) и Pete Parada (барабани). И успехът не закъснява – вторият им албум "Ignition" печели златно отличие, а третият – "Smash", грабва 6 платинени. Парчето от 98-ма "Pretty Fly (For А White Guy)" от диска "Americana" става абсолютен хит и влиза в класациите на вечните класики на 90-те години. Подобна е и съдбата на останалата част от творчество на пънкарите, включително и на последния им албум "Days Go By" (2012), който отново отвоюва златото.

Шведската рок банда Mando Diao също ще се включи в петото издание на Sofia Rocks. В момента музикантите работят върху нов - десети, проект.  След издаването му ще се впуснат в щуро турне, част от което е и гостуването им в България, а родните фенове ще са сред първите, които ще чуят тракове от "Aelita".

Френската банда Alcest и Osssy ще подгрят пубиката на стадион "Академик" в следобедните часове.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички