Пласидо Доминго вече е в София


Пласидо Доминго вече е в София

4220

Пласидо Доминго и съпругата му Марта Орнелас кацнаха на летището в София късно снощи.

Пред организаторите на първия му концерт в България - Петър Петров (вдясно на снимката) и Дейвид Либерберг от "Болкън Ентъртейнмънт", един от най-великите гласове на планетата сподели, че от 40 години мечтае да дойде в България и сега мечтата му е факт. Той разказа, че още в началато на своята кариера в Израел е имал удоволствието да работи със страхотни музиканти и артисти от български произход, които са му станали близки приятели. Още тогава си обещал някой ден да посети нашата страна.

След пристигането си маестрото и неговата съпруга се отправиха към хотела, за да си починат преди началото на репетициите със Софийската филхармония, които започват днес. Именитият гост се подготвя внимателно за всеки свой концерт, а за българската публика обещава специална и много лична изненада, която изисква допълнителни репетиции.

Както MySound.bg нееднократно информира, в репертоара на Доминго в столичната зала "Арена Армеец" на 14 февруари са не само емблематични арии от неговите любими композитори, но и части от оперети, мюзикъли и популярни испански любовни песни.

През 1990 Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Лучано Павароти представят пред света Тримата тенори. Идеята се ражда спонтанно, но тримата велики гласове и изпълнители предизвикват истински фурор и привличат огромна нова публика към оперното изкуство.

През 1993 Павароти основава Operalia, международен годишен конкурс за гласове, който помага на много таланти да стартират своята музикална кариера. Шведският крал Карл Густаф му връчва наградата Birgit Nilsson (на стойност 1 милион долара – това е най-щедрата награда в света на класическата музика) през 2009 за изключителни постижения в оперното изкуство.

Когато приема отличието, Доминго коментира, че парите ще помогнат за неговото начинание за млади таланти Operalia.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички