Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Вечните песни на България от Фондацията в НДК


Вечните песни на България от Фондацията в НДК

4193

Фондацията е името на супергрупата на България, която разпали сърцата на хиляди българи в новогодишната нощ на площада и пред телевизионния екран с акустично изпълнение на едни от най-хубавите и стойностни песни в българската музика, които всички ние обичаме.

Меломаните познават именитите музиканти от няколкото им концерта в страната през последната година, живеещите в чужбина българи също имаха щастието да се насладят на петимата ветерани - Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански.

Те ще изнесат първия си концерт в зала 1 на НДК от 19.30 на 2 април, вторник, представяйки любимите песни на поне три поколения българи в брилянтен, акустичен вариант. Рамо до рамо, едни от най-известните родни музикални величия ще изсвирят някои от най-големите хитове на групите си в изцяло нов аранжимент.

"Искаме всеки в залата да се почувства сякаш сме дошли на гости в хола му - да усети, че свирим и пеем лично за него. На всеки, който дойде на концерта, ще предложим собствените му спомени", споделя Дони. "Ще свирим само песни, които познавате - всяка една от тях е история”, добавя Иван Лечев пред продуцентите от АРТИШОК, организатори на събитието.

Билетите за пролетния концерт на Фондацията са на изключително достъпни цени – от 10 до 45 лв., и вече са на изчерпване.

Те могат да бъдат закупени ексклузивно в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център в НДК, магазините на Office1Superstore, Booktrading, книжен център "Гринуич", Art Point (в мола на бул."Стамболийски").

Както MySound.bg вече писа, Фондацията е създадена в началото на 2013 по идея на Дони. Именно той събира на една сцена този "гръбнак от хора", създали едни от най-прекрасните български песни, изпълнени от Щурците, ФСБ,  Б.Т.Р., Дони и Момчил.

“Петимата заедно ще превърнем черно-белите ви спомени в цветни!", добавя Дони. Най-старата песен в репертора на групата е "Бяла тишина" от 1967, следвана от емблематични парчета, сред които "Няма връщане назад", "Малкият принц", "След десет години", "Две следи", "Не така", "Вкусът на времето", "Уморени крила", "Страхотен ден" и други. За краткото си съществуване, суперформацията изнесе поредица от концерти в страната при наистина огромен успех, а през есента на отминалата година успя да зарадва "до сълзи" и няколко хиляди наши сънародници в САЩ и Канада. В новогодишната нощ хиляди българи пяха заедно с Фондацията любимите си български песни, за което не беше нужно много, а само един акорд!

Безспорно силата на групата е в истинската, стойностна българска музика, превърнала се в класика през годините, поднесена по неповторим и изящен начин от едни от най-добрите наши музиканти.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички