Неиздавани песни на Майкъл Джексън излизат в албум


Неиздавани песни на Майкъл Джексън излизат в албум

4423

За 13 май e обявена премиерата на XSCAPE, албумът с нови песни от Краля на поп музиката Майкъл Джексън.

Дискът се издава от Epic Records с подкрепата на Estate Оf Michael Jackson. У нас той ще излезе в деня на световната премиера от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music. Проектът съдържа 8 нови песни, които светът ще чуе за първи път. За най-големите фенове на покойния титан, XSCAPE ще бъде предложен и в делукс версия, която включва оригиналните тракове на песните, които Майкъл Джексън записва през годините. Предварителните поръчки за стандартното и делукс издание на XSCAPE стартираха на 1 април: дигитална версия в iTunes.com/MichaelJackson и на CD у нас в www.musicmall.bg.
 
Изпълнителен продуцент на XSCAPE е шефът на Epic Records L.A. Reid, който получава неограничен достъп до архивите, собственост на Estate Оf Michael Jackson. L.A. Reid прослушва материали, които Майкъл Джексън записва и събира в продължение на 40 години.

След задълбочено проучване, Антонио "Ел Ей" Рийд прави списък с парчетата и събира екип от продуценти, които започват работа върху модернизацията на продукцията: преработват звученето, но същевременно запазват цялостта и артистичната същност на Майкъл Джексън в песните. Това е процес, който Рийд нарича "осъвременяване". Музикалният екип се ръководи от Тимбаленд, тъй като Ел Ей Рийд вярва, че той притежава творческата сила, дълбочина и мащаб за обработването на записите. Продуцентите, които се присъединяват към Тимбаленд, са хитмейкърите Родни Джъркинс, Старгейт, Джеръм Хармън, Джон Маклейн.

"Съвременната музика щеше да звучи напълно различно, ако не беше изключителният талант на Майкъл Джексън, с който той дари света. Майкъл остави записи, които сега ние имаме привилегията да преработим според музикалната ни визия. Продуцентите в този екип са хора, с които Майкъл Джексън или е работил, или е имал голямото желание да работи. Изключително сме горди да представим на света XSCAPE", отбелязва Рийд. XSCAPE е напълно нов проект, написан от Джако и Джъркинс, и продуциран от двамата. Албумът носи и още една добавена стойност – една от песните в него е "осъвременена" от оригиналния продуцент, направил записа на Майкъл в студиото.

Джон Бранка и Джон Маклейн, представители на Estate Оf Michael Jackson, казват: "Майкъл винаги е бил новатор, той непрекъснато работеше с нови продуценти в търсене на ново звучене. Този албум улавя по много начини неговия дух".
 
XSCAPE е дългоочакваното издание с нови песни, за което се говори от много време, и което феновете очакват. Диск, който ще привлече за първи път едно цяло ново поколение към творчеството на Майкъл Джексън.

XSCAPE излиза в каталога на Epic/Sony Music, а албумът ще бъде подкрепен глобално от всички компании в семейството на Sony в различните сфери: Sony Corporation, Sony Mobile Communications и Sony Network Entertainment.

"Майкъл е диамантът в голямото семейство на Sony. С излизането на албума "Off The Wall" през 1979 до днес, Sony Music Entertainment издава всички записи и проекти на Майкъл Джексън. За нас е голяма чест, че всички компании с марката Sony ще работят заедно в подкрепа на музикалното наследство на Майкъл Джексън, за да дадем на феновете изключителен достъп до музиката му чрез нашите продукти и услуги", се казва в официалното изявление на Kazuo Hirai, президент на Sony Corporation.

Допълнителна информация и детайли за предстоящия албум (обложката на снимката) ще бъдат огласени скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички