Резултатът на Терен-а: България - N.O.H.A. 1:1


Резултатът на Терен-а: България - N.O.H.A. 1:1

7314

"Аз съм българче, обичам/ Терен за парти да има,/ако може цял Парти център да е, /партито да се получи/ и да има много хора, много диджеи, анимация,/ и чужди музиканти, и диджеи, и MC–та, и певици – родни, чужди също/ и да са известни/ и публиката наша луда да ги пощури и тях/ И тогава/ всичко българско и родно/ Любя, тача и милея"!  

...Любя
:                                                                                                                      
Млади хора с прогресивна визия - трима на брой, пускат, смесват и пеят оригинална своя музика, поднесена по нов и авангарден начин. На голям екран на терена зад тях прожектират прожектирани цигански каруци, пионерски вратовръзки, детските ни катерушки - все неща, впити в бита ни. Смел ход, който, гарниран богато с бийтбокс, акордеони и рецитал на „Аз съм българче”, направи така, че картинките да ни станат мили и да вдигнат всички на крака. Танцуваха - без изключение.

Ето такава веселба вдигна проектът Булгар Булгар.

След тях в същия дух продължи и Коста Костов от вече утвърдената формация Болкън Експрес. Той заложи на нови балкански ритми ала Брегович за Кустурица, удавени в бас, чат–пат. По същото време пък в основната зала други трима талантливи млади българи - двама на барабани – Оксидънт и Тулпа, и един зад пулта пак на живо – Дики, вилняха до степен да бъдат помолени за половин час повече - да налагат барабаните, преди началото на гостуващите формации от Германия, Русия и международния бенд N.O.H.A.

...Тача:                                                                                                                     Да се се изрепча като Бай Ганя, потупвайки с в гърдите, и да заявя на целий свят: "Булгар! Булгар!"... и да имам право и аз да се гордея. Теренът на парти централата бе препълнен както никога досега при това на ново по рода си събитие. Никой - нито организатори, нито изпълнители, не се бе надявал на подобен по размерите си успех. На Терен-а присъстваха близо две хиляди души.

...Милея:                                                                                                                          
Когато към един и половина на Терен-а стъпиха N.O.H.A. (Нойз Ъф Хюмън Арт), основната зала бе претъпкана отвъд всеки възможен предел. Сцената бе завладяна изцяло от безподобен по рода си фронтмен от женски род – Минерва Перес. Стройна и стилна в своите феерично бели дрехи, още в първия момент красивата испанка впи своето уникално присъствие във всички наоколо. Пееше еднакво добре и на английски, и на испански, че и на български с едно безкрайно: "София-я-а-а-а-а". Публика и група си обменяха енергия през цялото време и както членовете на бенда признаха впоследствие, на подобен род посрещане не са попадали досега. Най–отпред имаше мнозина, които знаеха текстовете, и пееха заедно с Минерва.

Началото на кулминацията настъпи, когато по средата на купона MC Шеви обяви със смях как 8 канала от въпросния пулт, струващ 30 000 евро, излезли от строя, следствие на изливане на порядъчно количество бира в него. В първия момент казаха, че ще бъде направена пауза, тъй като не можеха да си представят да минат без звука на германския си колега, наказващ барабаните вече напразно. Минерва призна, че търси човек за бийтбокс, редом с Шеви наместо барабаните. Никой обаче не дръзна.

И тогава тя го направи. Зареди бийтбокс на микрофона си, и докато Шеви поддържаше втори бийтбокс, римувайки, вокалистката започна да свири с уста по фамозен начин. Така - няколко минути.....Шеви запя едновременно с два микрофона, а ветеранът на сакса Филип Ноа извади друг специален двоен по размер бас саксофон. С който прокара саунда все едно през електронен мишпулт. Нататък, изсушен, се включи истинският.


По време на парчето "Dive In Your Live"  от едноименния им последен албум, Шеви не издържа и наистина се хвърли в публиката, от където не поиска и да излезе. Все пак бе издърпан обратно от Филип. Чешкият основател на формацията пък изкара със саксофона и родно нашенско хоро. След куп бисове и Минерва представи целия колектив на формацията, които вкупом и поотделно се поклониха пред митинга на Терен-а на парти центъра в София.

Българин да се наричам, първа радост е за мене!  Снимки от партито може да разгледате тук.

Още от Уърлд/Латино


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички