Удар срещу империята на поп-фолка!


Удар срещу империята на поп-фолка!

17541

Империя на злото ли е поп-фолкът? Империя е, да. Но дали и какви злини причинява на своите почитатели, е дълга тема. Новината е, че се готви удар срещу монопола на „Пайнер”. На родната музикална сцена излиза нов играч. Той ще се заеме с манифактурата в поп културата, каквато досега напълно липсваше, писа „Труд”.

Името на този спасител е Валери Ненчев. Варненец, на 29, неженен, с юридическо образование. Собственик е на веригата клубове „Ликьор” (в София, Пловдив, Варна и Пампорово). „Ликьор Мениджмънт” се нарича агенцията, която притежава ексклузивни права за Мария Илиева, Дичо, Спенс, Дийп Зоун, 032. До края на месеца към тях ще бъдат прибавени още толкова. „Ликьор” ще организира всички концерти и участия на своите артисти.

Ненчев е закупил автомобили, на които неговите изпълнители вече пътуват по ангажименти из страната, с тях се движат озвучители и турмениджъри. Но най-важното е, че не се налага певците да се пазарят сами за парите си. Той се грижи да не им падат хонорарите. Неговата фирма им прибира от 5 до 10 процента. За сравнение – „Пайнер” понякога сваля до 70 процента от възнаграждението на своите златни кокошки.

„Разликата между нас и „Пайнер” е, че те правят звезди от момичета, взети от улицата, докато ние работим с певци с вече изграден имидж. С хора, които имат зад гърба си албуми и добра репутация”, твърди Ненчев.

Той обаче няма да се занимава със звукозаписна дейност. Възнамерява да даде ефир на родната музика. На 6-и март стартира нов телевизионен канал с логичното име „Ликьор”. Там ще вървят не само най-сладките музикални питиета, произведени в България, а и чужди комерсиални хитове. Ще бъдат излъчвани много концерти на наши изпълнители.

Валери Ненчев планира да прати своите артисти и на национално турне. Толкова мащабна обиколка в България досега не е правена. Тя ще продължи 240 дни и ще обхване 208 града в родината. Нарича се “Start A Party” и тръгва на 6-и март както и “Ликьор ТВ”. Замислено е като дискотека на колела. Сцената представлява уникална аавтоконструкция, която да се сглобява от четири ТИР-а. С помощта на специални механизми те се сглобяват и се получава покрито помещение с 400 кв. м.
Съоръжението е шумоизолирано, разполага със собствени ел. генeратори, има осем водни цистерни, осем химически тоалетни, климатици, аспирация, четири бара и най-съвременна музикална и озвучителна техника. Пътуващата дискотека ще има рампа за хора с увреждания.

„Не съм чувал за друга идея като тази с ТИР-овете, които се превръщат в сцена”, обяснява Ненчев. „Мисля, че се прави за първи път в света. Това е лично мой проект. Камионите бяха изработени в моята фирма – освен клубове и мениджърска агенция, аз имам и строителна фирма за довършителни работи. С това съоръжение можем да направим концерт където пожелаем, т.е. – където ни разрешат. Трябват ни 600 км.м. обща площ и всичко се случва”, допълва той.

Преди време Дичо напусна Д-2 и от щастие веднага направи песента „Нямам шеф”. Сега обаче се сдоби с нов „началник” – Валери Ненчев. „Ако е този шефът, го искам за цял живот”, коментира Дичо. Той е подписал договор не само за 1 година, а за 3 сезона турне. „Уцелих шестицата! Много добре се чувствам вече като артист. Валери се грижи за нас, всичко ни урежда, намира ни пари дори за клипове. А в този бизнес досега ни занимаваха само с нереални неща. И не създавахме много музика. С помощта на Валери вече ще имаме време да творим, да вадим по-добра продукция”, казва вокалистът.                          

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички