Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Силно българско участие откри Спирит ъф Бургас


Силно българско участие откри Спирит ъф Бургас

5138

Фестивалната суматоха обхвана морския град още с пристигането на нощните влакове и рейсове от вътрешността на страната. Към девет сутринта Бургас беше пълен до пръсване, независимо дали говорим за квартирите, градинките, кафенетата или градския плаж. Шумни групички във фланелки на Фейт Ноу Мор обикаляха центъра в опит да намерят поно по един брой на компания от абсолютно дефицитните фестивални програмки.

Самият фестивал отвори врати доста късно – в момент, когато охраната вече трудно удържаше тълпите пред загражденията. Защо влизането не беше равномерно разпределено през целия ден, за нас си остана загадка – ранният вход щеше да спести адски много нерви на организаторите, охраната и гостите на феста. По-късно вечерта се уверихме, че Спирит ъф Бургас е още съвсем млад и има и други организационни проблеми за доизглаждане. Сигурни сме, че с годините и следващите издания фестивалът ще се превърне в една добре смазана машина с по-малко опашки и мелета и по-достъпна информация.

Лошите преживявания на влизане бързо бяха изместени от първата добра изненада за вечерта – Фрийстайл. Групата, поканена толква скоро на Спирит, че дори не фигурираше в програмата, беше събрала около двеста души пред Блус & Джаз сцената. Някъде между джаза, соула и хипхопа многбройната формация радваше с интелигентен, но лесно смилаем звук и двама еднакво симпатични вокали. След тях на същата сцена се качиха и Рут и Ънлимитед, чиито гиг за жалост съвпадаше с този на англичаните Дредзоун.

Програмата на главната сцена също беше открита с българско участие – D2, които силно втвърдиха звука си в последните години. След тях щафетата поеха Дредзоун, едни от най-интересните участници на Спирит ъф Бургас, за които можете да прочетете отделно. Час и половина по-късно няколко хиляди души крещяха подкрепящо текстовете на Паникан Уайаскър, които бяха избрани да подгряват Фейт Ноу Мор. Гигът на Паникан беше толкова силен, че около половината публика искаше бис преди излизането на абсолютните хедлайнери на феста.

Късно през нощта на Джак Даниълс сцената пък забиха легендите Бейбифейс Клан. Въпреки че гигът им започна доста след два, около хиляда души поздравиха групата на Насо Русков. С типичната си енергичност Бейбифейс разскачаха и заспалите, и като че ли се радваха на по-голям успех от другите две интересни участия за вечерта – за жалост гиговете на Бернайс Пропаганда и Елвис Джаксън съвпадаха с Дредзоун и Паникън, и най-вероятно загубиха от това.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички