Конча Буйка ще пее в София на 17 април


Конча Буйка ще пее в София на 17 април

6931

Конча Буйка (Concha Buika) ще пее в зала 1 на НДК на 17 април.

Испанката от африкански произход се прочу в цял свят с прекрасните си изпълнения на фламенко. Световната музикална сцена я приема като най-новата и ярка звезда на Испания и този стил. Конча Буйка събира енергия от три континента. Освен  фламенко, пее джаз, кубинско болеро, копла, танго и болерия.

Черната перла на испанската музика е благословена с възхитителен, рядко дълбок, дрезгав и печален глас, смятн за един от най-интересните вокали в света. Критиката я обявяи за новата Нина Симон.

Родена е в Палма де Майорка в семейство, чийто корени са от Нова Гвинея. Горещата й африканска кръв внася необикновена страст и темперамент в нейното фламенко. Веднъж чута, Буйка не може да бъде забравена никога. Когато я видиш, веднага усещаш, че си в присъствието на рядък талант. Тя е крехка и грациозна жена, излъчваща огън и страст. От нея - като от вулкан, изригват вълнения и чувства.

Конча Буйка има издадени пет диска, два от които с номинации за латино "Грами" ("Grammy). Удостоена е с две награди „Premios de la Musica”. Освен певица тя е и талантлив композитор и аранжор. Буйка утвърждава своя успех с дуети и съвместни концерти със знаменитости като Чучо Валдес, Азнавур, Мариза. Публиката е впечатлена от нейните интерпретации на известните песни “La Вoheme”, “Volver Volver” feat. Javier Limon, "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo". Сред последните й хитове е дуетът  й с Нели Фуртадо - „Fuerte”.

Най-новият й диск El Último Trago” („Последното питие”) е записан с неповторимия  кубински пианист Чучо Валдес (Chucho Valdez) и е посветен на легендарната латиноамериканска певица Чавела Варгас. Големият испанският режисьор Педро Алмодовар сбъдва мечтата си да отпразнува 90-годишнината на Чавела. Грандиозният празник става през април в Хавана. Алмодовар избира за шоуто Буйка като единствен глас, подходящ за репертоара на великата певица. На пианото е Чучо Валдес.

Разтърстващите емоции на шоуто, естествено, са последвани от  звукозаписна сесия, чийто резултат е излиза новият албум. “El Último Trago” беше представен на 11 ноември в Париж, а сега 90-годишнината Чавела Варгас нарича Буйка „моята черна дъщеря”. Проектът “El Último Trago” се разпространява в търговската мрежа у нас чрез "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".

Любители на фламенкото, джаза и соула ще открият в Конча Буйка своята нова любов.

България ще има честта и привилегията да се наслади на музиката на знаменитата певица благодарение на подкрепата на посолството на Кралство Испания.

Концертът, организиран от "БГ Саунд Стейдж", е по повод на председателстването на ЕС от Испания.

Билети се продават в системата на www.eventim.bg, мрежите на "Германос", магазини "Пикадили" и на касата в НДК.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички