Джими Пейдж солово


Джими Пейдж солово

5086

Джими Пейдж (Jimmy Page) работи по солов проект, определен от самия музикант като "радикален", съобщи "Май Парк Мегъзин".

Това ще е първи индвидуален студиен диск от китариста на Лед Цепелин (Led Zeppelin) след "Outrider" (1988), ако не се брои неговия проект с гърлото на Уайтснейк - Дейвид Ковърдейл, който се появи през 1993.

Желанието на Джими да издаде такъв "личен и експериментален", по неговите думи, материал, не е от вчера.

Още през 2006 той обяви, че има идеи за авторски парчета, с които да покаже "лицето си извън Лед Цепелин". "Каквото и да излезе обаче накрая, все ще е на основата на рока - хард, хеви метъл, блус - и фолк рока, при това ще е искрена музика, а не изкривени шумове", довери англичанинът пред сп. "Метъл Хамър" тогава.  

Междувременно майсторът на струната опроверга слуховете за разрив между него и фронтмена на Цепелин - Робърт Плант (Robert Plant), който се впусна в музикална (и май не само музикална) авантюра с кънтри примадоната Алисън Kраус (Alison Krauss).

Двамата се представиха с дебюта си "Rising Sand" (2007) и, окуражени от неговия успех, работят по следващ албум към днешна дата.

"Дискът им наистина е добър", призна Джеймс Патрик Пейдж, който навърши 66 на 9 януари. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички