Скорпиънс: 40 години стигат!


Скорпиънс: 40 години стигат!

5520

Скорпиънс (Scorpions) слизат от сцената след 40-годишна славна кариера.Това ще се случи обаче след издаването на новия им - 17 подред, студиен албум и световно турне по неговата презентация.

"Sting In The Tail" се очаква на музикалния пазар на 19 март. Обиколката по представянето му ще продължи две години под мотото "Get Your Sting And Blackout World", минавайки през Европа, Северна и Южна Америка и Азия.

В родната си Германия рокаджиите имат обявени 10 концерта.

Те стигнали края на пътя и взели решението да оттеглят докато са на върха в кариерата си, според споделеното от тях самите в сайта им.

"Ние успяхме, защото работехме заедно и си помагахме, за да може да дадем най-доброто от себе си", обяснява успеха Рудолф Шенкер.

"Убеден съм, че групите, които успяха да преживеят 90-е, са тези, които са най-качествени. Помня началото на 80-е, когато през 1979 изкарахме "Lovedrive" – това беше краят на пънка и завръщането към класическото рок и метъл звучене. Тогава много сэстави започваха да свирят такава музика, а ние вече бяхме постигнали всичко, бяхме класическа банда. Много хора искаха парче от тортата, от големите пари, затова почнаха да копират музиката ни. Но оцеляха единствено онези банди, които имаха стабилна основа и новаторска музика – Скорпиънс, AC/DC, Аеросмит.", допълва той.

Скорпиънс - може би най-известната немска формация за всички времена, се събират в Хановер през 1969. Албумите им са продадени в над 75 млн. екземпляра по света. Те са едни от първите чуждестранни групи, свирили в България след вятъра на промяната. Последният им концерт в България бе в Каварна миналата година.

В репертоара им е класическата балада “Wind Of Change”, която се превърна в химн на т.нар. перестройка.

“Тя бе отражение на това, което се случваше в Съветския Съюз в края на 80-е. Когато пишеш песен, само можеш да се надаваш, че евентуално ще стане хит, но никога не мислиш за това, докато я създаваш. “Wind Of Change” беше нещо като химн за падането на комунизма и за всичките промени в Източна Европа, включително и за събарянето на Берлинската стена", спомня си Клаус Майне.

Скорпиънс оставиха в класиката на рока още парчетата "No One Like You", “Rock You Like A Hurricane”, "Send Me An Angel", "Still Loving You", "Blackout", “Holiday”, “Always Somewhere”, “When The Smoke Is Going Down”, “Big City Nights” и много други.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички